Над 350 полицейски служители ще бъдат командировани по Южното Черноморие

...
Над 350 полицейски служители ще бъдат командировани по Южното Черноморие
Коментари Харесай

Ст. ком. Калоянов: Двете платна на КПП-то край Пода са освободени от днес

Над 350 полицейски чиновници ще бъдат командировани по Южното Черноморие за идния летния сезон, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас - ст. комисар Калоян Калоянов по време наФорума " БГ Туризъм - Лято 2023 ", проведен от Българската телеграфна организация.

За поредна година ще има и взаимни патрули с полицейски чиновници от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се договаряния и за възможни взаимни действия през летния сезон със чиновници на полицията от Германия, както и от Англия.

Осигурени са и преводачи, добави шефът на полицията в Бургас.

" Факторът сигурност е един от най-важните за сполучлив туристически сезон. Чувството на мира в гостите на курортите по Черноморското крайбрежие на област Бургас е наш приоритет ", сподели комисар Калоянов.
Той заяви още, че отднес двете платна на контролно-пропускателния пункт в региона на предпазена околност " Пода ", по пътя Созопол - Бургас ще бъдат освободени, с цел да се избегнат скупчвания и да не се натоварва трафикът от Южното Черноморие.Скоростта обаче ще бъде лимитирана. Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ще продължат да участват там, ще реализират надзор, кой и с каква цел минава.

" Надявам се да имате разбирането, че в последна сметка сигурността на жителите и на гостите на Бургас зависи от това кой минава и с какви цели през въпросното контролно-пропусквателен пункт. Ако има затруднено напредване, ще има и спомагателни ограничения ", сподели ст. ком. Калоянов.

И увери, че екипите на регионалната дирекция на полицията ще положат всики необходимиусилия с цел да има спокоен туристически сезон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР