Над 340 кюрдски бойци са убити от началото на операцията

...
Над 340 кюрдски бойци са убити от началото на операцията
Коментари Харесай

Над 340 кюрдски бойци са убити от началото на операцията в Северна Сирия

Над 340 кюрдски бойци са убити от началото на интервенцията в Северна Сирия, по публични данни на турската войска. Същевременно десетки хиляди мирни поданици напущат домовете си.

Около 70 000 души към този момент са се изселили от Тал абяд и Рас ал-Аин за трите дни бойни дейности, счита висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците.

„ Още стотици хиляди са в огромен риск поради враждебните дейности и настъпващия студ”, сподели Филипо Гранди, висш комисар на Организация на обединените нации за бежанците.

Снимка: EPA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде в Анкара и също изрази опасения за цивилните и прикани Турция към въздържаност.

„ Споделих нашите съществени опасения от интервенцията и от по-нататъшна дестабилизация на района, ескалация на напрежението и най-много за последващите премеждия на хората”, съобщи Йенс Столтенберг.
Стотици поданици започнаха да напущат региони на Сирия Засилва се интернационалният напън върху Турция да приключи офанзивата
Същевременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикува президента Ердоган за опасността му да пусне бежанската вълна към Европа.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР