Над 325 000 души са подали молби за приемни родители

...
Над 325 000 души са подали молби за приемни родители
Коментари Харесай

След земетресенията на 6 февруари: Над 325 000 души искат да станат приемни родители на пострадали деца

Над 325 000 души са подали молби за приемни родители на деца, потърпевши от смъртоносните трусове на 6 февруари. Хората, подали публично заявление за осиновяване, са над 67 000. Информацията е от министерството на фамилията и обществените грижи, представен от " Хюриет дейли нюз ".
След земетресенията на 6 февруари, в които хиляди деца останаха без аставник, се следи доста нарастване на настояванията за осиновяване и обезпечаване на приемно семейство от страна на жителите, съобщи Муса Шахин, общоприет шеф на отдела за детска грижа към министерството, по време на ревю пред парламентарната комисия за земетресенията. Броят на импортираните след земетресенията заявки за приемни фамилии надвишава 325 000, а над 67 000 жители публично са декларирали желанията си за осиновяване, съобщи Шахин.
Специалисти преценят пригодността на претендентите за приемна грижа. Те изследват въпроси, засягащи личностните характерности на претендентите, способността им да поставят грижи за дете, фамилните връзки, материалните условия в дома и прочие
По думите на Шахин над 13 милиона души са били наранени от земетресенията. Най-тежко обстановката се е отразила на децата.
Общо 463 от 1118-те деца, изчезнали след смъртоносните трусове на 6 февруари, бяха публично оповестени за мъртви. Други 200 деца са изгубили крака при бедствието, заяви  Шахин в Народното събрание.
Регистрирани са към 1915 непридружени деца, които са били извадени отдолу под руините. От тях 1766 са предадени на околните им, 62 деца са под наблюдаване в лечебни заведения, а 81 деца са настанени в институции. Самоличността на 35 деца към момента не е открита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР