Над 300 състезатели ще вземат участие в международния турнир по

...
Над 300 състезатели ще вземат участие в международния турнир по
Коментари Харесай

Близо 300 състезатели на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"


Над 300 състезатели ще вземат присъединяване в интернационалния шампионат по фигурно пързаляне „ София Трофи “, който ще се организира от 7 до 11 февруари в Зимния замък на спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС. Турнирът се провежда от клуб „ Денкова-Ставински “ с поддръжката на Българската федерация по кънки.

„ Надпреварата се организира за трета поредна година и ще бъде кръг от Европейската купа за деца, която се организира в пет града. Започва от най-малките възрасти (6 год.) до дами и мъже. За нас е извънредно наслаждение да сме домакини на шампионат от тази верига. Отделно ще проведем и семинар с Алексей Мишин, за който присъединяване са декларирали сериозна численост треньори и състезатели “, съобщи треньорката по фигурно пързаляне Ина Лутай.

От своя страна световноизвестният съветския ментор благодари за вниманието и похвали уредниците и управлението на БФКънки за очевидния напредък, който бележи българското фигурно пързаляне в последните години. "Освен, че София е Европейска столица на спорта, то е и една от столиците на фигурното пързаляне в Европа. Имате доста надарени деца, към този момент и положителни експерти и за това съм уверен, че в скоро време ще регистрирате огромни триумфи, разяснява проф. Алексей Мишин, който получи възпоменателен орден от името на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР