Над 30 организации от университета се подписаха под отворено писмо,

...
Над 30 организации от университета се подписаха под отворено писмо,
Коментари Харесай

Студенти от Харвард подкрепиха действията на Хамас

Над 30 организации от университета се подписаха под отворено писмо, в което цялата виновност за клането се хвърля върху Израел

Прочутият американски икономист Томас Соуел бе споделил, че " във всяка злополука в американската история наподобява е забъркан човек от Харвард ". А именитият създател Уилям Ф. Бъкли още преди десетилетия изрича следното: " Предпочитам да бъда ръководен от първите хиляда индивида в телефонния справочник, в сравнение с от елита на Харвард ".

Тази седмица ни предложи поразителен мотив да се напомнят сериозните цитати за влиятелния университет от щата Масачузетс. Дни след кървавите фрагменти с невъобразимо принуждение от терористичното нахлуване на Хамас над хиляди цивилни жители в Израел, над 30 студентски организации от Харвардския университет се подписаха под отворено писмо, в което цялата виновност за клането се хвърля върху Израел.

" Израелският режим е напълно отговорен за насилието ", написа в известието на харвардските студенти. Те упорстват и Харвард да вземе ограничения в отбрана на палестинците. Цялото студентско писмо се чете като едностранна и много странна отбрана на радикалната формация Хамас, която от десетилетия напълно публично е избрана като терористична организация от управляващите в Съединени американски щати - родината на влиятелния Харвардски университет с вековна история.

В скандалното към този момент студентско известие няма никакви нюанси и елементи, липсва подтекст и даже нерешителен опит за идеологически центризъм, да не приказваме за наказание на варварското и добре документирано от самите бойци на Хамас чудовищно принуждение против изцяло почтени цивилни дами, деца и възрастни в Израел преди дни. Първата реакция в университетските среди бе коктейл от тежък потрес и недопечен позор от писмото на студентите.

" Това е финалната цепнатина в разрушеното ми сърце. Можех да бъда в една стая с тези студенти и дружно да гледаме брутално убитите, изнасилени и отвлечени цивилни - и след това да чуя от тези студенти за какво това е целесъобразно ", написа някогашна преподавателка в Харвард. Включи се и някогашният президент на Харвардския университет Лорънс Съмърс: " Откритите и шумни апели на студентски групи да се упрекна единствено и само Израел бяха посрещнати с безмълвие от началството на Харвард.

Последвалият и просрочен отговор не съответстваше на момента

Толкова ли е мъчно за университета да застане твърдо против терора на Хамас и да поддържа изплашените студенти, които видяха по какъв начин техни сътрудници от 35 организации упрекнаха единствено и само Израел? " Така този толкоз влиятелен и известен университет от елитната " бръшлянова лига " се трансформира в срам на седмицата. Първо поради радикалното писмо на студентите и след това поради плахия отговор на управлението. " Ако беше казана даже една дума за който и да е негър, трансджендър или гей студент цялата администрация щеше да излезе с мегафоните ", разяснява известния юрист Алън Дършовиц.

Но в края на седмицата се оформи нещо като реакция

Известни изпълнителни шефове в топ американски компании обявиха, че желаят да знаят имената на студентите, подкрепили Хамас, с цел да не ги наемат в никакъв случай. Камион с имената на подписалите писмото стартира да обикаля територията на Харвард. Уплашени за бъдещата си реализация, доста студенти се отхвърлиха от написаното, а някои даже се показаха за жертви, които не знаели какво тъкмо ще съдържа известието. Милиардерът Бил Акман не се трогна и удостовери позицията си, че такива студенти не би трябвало да бъдат вземани на работа.

" Бих желал да знам кои са тези хора, с цел да не ги ангажирам в никакъв случай ", написа различен предприемач - Джонатан Нюман. " Аз също ", добави Дейвид Дуел, началник на здравна компания. Харвард несръчно се опита да овладее рецесията. Близо 500 преподаватели подписаха контра-писмо, в което осъждат позицията на тези над 30 студентски организации, хвърлили отговорността за клането само и единствено върху Израел. Друго писмо на други 160 преподаватели включи и изречението, че студентската позиция " може да бъде обсъждана като опрощение на всеобщото ликвидиране на цивилни ".

Но към този момент беше късно

Тези опити за опозиция против радикализацията на толкоз доста студенти бяха заглушени от фрагментите на митинги в поддръжка на Хамас, проведени в кампусите на голям брой влиятелни американски университети. Критици на прогресивния модел на висше обучение в Съединени американски щати разясниха, че от години са предупреждавали за индоктринацията на студентите в " политиките на идентичността " и екстремизма на групировки, намерено декларирали смъртоносните си планове към своите врагове.

Припомни се по какъв начин тъкмо студентите в Харвард, подкрепени от преподаватели, от години основават среда на цензура, бойкотират гостуващи лектори и постановат робия в цялостно несъгласие с Първата корекция на Американската конституция, гарантираща свободата на словото.

Преди време младият деятел с консервативни възгледи Кайл Кашув влезе в Харвард с отлични оценки от изпити, само че след клеветническа акция не бе позволен да следва там, тъй като го упрекнаха, че когато е бил на 15 години бил повтарял " расистки " термини в персонален чат.

Студенти в Харвард непрекъснато постановат нови кодове за вярна тирада и се оплакват без мотив и доказателства от " систематичен расизъм " и " микроагресии ".

И тъкмо тези студенти в този момент имаха най-грозната реакция на документирано кръвопролитие на почтени дами, деца и старци. Разложението в Харвард е достигнало смъртоносни равнища бе имитация, споделена от хиляди хора в обществените мрежи. Някъде там, обратно в годините, нещо грубо се е объркало с целия модел на висше обучение в най-могъщата страна в света. И в този момент отровната почва стартира да дава своите токсични плодове.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР