Над 30 хиляди украинци работят в Нидерландия от началото на

...
Над 30 хиляди украинци работят в Нидерландия от началото на
Коментари Харесай

Украинските бежанци в Нидерландия нямат нужда от разрешение за работа

Над 30 хиляди украинци работят в Нидерландия от началото на войната. За разлика от сирийските или афганистанските бежанци, украинските не се нуждаят от позволение, с цел да стартират работа незабавно. Също по този начин те не би трябвало да минават през тригодишен интервал на гражданска интеграция.

17-годишният украинец Кирил Молошников работи в увеселителен парк в нидерландския град Апелдорн.Сега той е изключително благополучен. Също като сънародника си Кирил, Елена работи в парка.

" Чистя тоалетните и проследявам някой да не пуши в парка ", споделя Елена Свито, украинска бежанка в Нидерландия.

Кирил и Елена не са изключение. 31 000 украинци са намерили работа в Нидерландия, включително и задгранични студенти от Украйна. В групата от 18 до 65 години,почти 60 % са заети.

Контрастът със сирийците, афганистанците или еритрейците да вземем за пример е забележителен. Украинските бежанци нямат потребност от позволение за работа и не минават тригодишен интервал на интеграция. Това не значи, че те безусловно желаят да останат в Нидерландия.

" Когато войната свърши, ще си отида у дома.Украйна е моят дом, само че Нидерландия я обичам ", добавя Елена Свито.

Общо бежанците от Украйна в Нидерландия са към 75 000. Интеграцията им на трудовия пазар е доста по-бърза в сравнение с останалите търсещи леговище в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР