Над 30 000 земеделски производители получиха извънредна подкрепа по направления

...
Над 30 000 земеделски производители получиха извънредна подкрепа по направления
Коментари Харесай

Десислава Танева: Над 30 000 земеделски производители получиха подкрепа по мерките за COVID-19

Над 30 000 аграрни производители получиха изключителна поддръжка по посоки Ковид-1 и Ковид-2 в обсега на Програмата за развиване на селските региони. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на земеделието, храните и горите.
Разплатени са и ограниченията по Ковид поддръжката и в бранш " Рибарство " и в програмата за виното. България първа пусна известията си по стратегиите си " Лозаро-винарство ", рибарската и Програмата за развиването на селските региони, посочи Десислава Танева.
 Борисов привика Димитров, Аврамова и Танева след разправията за водна рецесия Борисов привика Димитров, Аврамова и Танева след разправията за водна рецесия
Министър-председателят Бойко Борисов организира разширено заседание с министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова...
Беше направено оптимално всичко, което беше допустимо да бъде направено, съобщи министър Танева в отговор на въпрос за какво млекопроизводителите са недоволни и желаят да стачкуват. " Единствено не бе направено едно - краткотрайната мярка от 800 000 евро за предприятия в млекопреработката. За да се възползваме от този инструмент, ние трябваше да защитим съответните спадове, които не бяха задоволителни все още ", изясни тя.
Във връзка с възстановителния проект за всяка сфера от обществото ни, който се чака и от Европа, министър Десислава Танева уточни, че Земеделското министерство е изготвило три плана. На първо четене са утвърдени два проекта. " Първият е план е за цялостна рационализация, възобновяване на напоителни системи като снабдител на вода за напояване с построена инфраструктура в цяла България. Вторият план е за електронно земеделие, което обгръща няколко модула ". Тя изясни, че това модернизиране ще обезпечи производството на храна по екологосъобразен метод и практики, щадящи околната среда. Всеки консуматор ще може да наблюдава пътя, който изминава суровината, която той използва. " Политиката, обвързвана с комерсиалните вериги, които се задължават да обособят особено брандирани щандове за нашата продукция, би трябвало да продължи ", безапелационна беше министър Танева.
В всемирен проект 2020 година, която изпращаме, беше доста особена, доста сложна и за земеделския бранш в това число. Тя изясни, че компликацията в земеделския бранш се добавя и от незапомнената суша в Източна България. Там бяха маркирани най-черните върхове по индустриални индикатори на главните култури в страната ни.
По думите й позитивното е, че е основана бърза организация. Използван е целият разполагаем инструментариум, възложен с решение на Европейска комисия за поддръжка на бранша. Изплатени са средствата. Изключение прави единствено едно направление по размер " Ковид " от програмата за развиване на селските региони. " Имахме обезпечени от държавното управление задоволително средства и предоставихме рекорден брой приеми по " деминимис " на безусловно всички браншове в земеделието в България ", добави тя.
 Танева и Аврамова скочиха на екоминистъра поради предизвестията му за водна рецесия в земеделието Танева и Аврамова " скочиха " на екоминистъра поради предизвестията му за водна рецесия в земеделието
Нямаме усложнения с връзката, колаборацията ни е доста тясна, изключително в този момент на фона на екологичните упоритости на Европейски Съюз, съобщи в отговор...
" С министъра на екологията Емил Димитров не сме имали спор или разногласия, имахме връзка и мисля, че изчистихме всички елементи към тази тематика. По никакъв метод тази връзка не може да провокира водна рецесия ", сподели още тя. Освен това през днешния ден на министерски съвет се взеха решения, с които двата язовира " Ахелой " и " Порой " бяха предадени за ръководство на регионалната администрация на Бургас. " Приключена е и връзката във връзка с заповедите, които Министерството на околната среда ще издаде за делене на зоните на " Натура " и допустимите действия при тях. Там също бяха отразени настояванията на Министерството на земеделието, което е значимо за бранша и за земеделските производители ", означи земеделският министър.
Изявлението, което министър Емил Димитров направи в края на ноември, предупреждавайки за задаваща се водна рецесия, Десислава Танева дефинира като резултат на негов метод на връзка и негова личностна характерност. " Когато приказваме професионално, когато с нашите управнически дейности засягаме действителен бизнес, бранш, мисля, че би трябвало да изключим политически нюанс и политически упоритости, с цел да не навредим. Политическите мандати са краткотрайни, само че всичко като добавена стойност в страната, като артикул и приход в последна сметка се дължи на секторите, които създават ", добави министър Танева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР