Над 30 000 души бяха евакуирани от високорискови зони в

...
Над 30 000 души бяха евакуирани от високорискови зони в
Коментари Харесай

Масова евакуация в Мозамбик заради циклона Кенет

Над 30 000 души бяха евакуирани от високорискови зони в Мозамбик, който беше ударен от мощния циклон Кенет, оповестява Си Ен Ен. На други 70 000 души, намиращи се на пътя на бурята, също е подредено да изоставен домовете си, оповестява Нова телевизия.

``
реклама

Кенет навлезе на територията на страната сред окръзите Макомия и Мочимбоа да Прая – в най-далечната част на северната провинция Кабо Делгадо в четвъртък вечерта. Буреносните ветрове на стихията доближават над 140 километра в час - мощ, която е присъща за вихър от 4-та категория.

Кенет удари Мозамбик единствено месец след най-смъртоносния и унищожителен тропически циклон в историята му – Идай, който взе над 700 жертви, остави без заслон десетки хиляди и безусловно опустоши град Бейра.

Новата буря се чака през идващите три дни да донесе проливни дъждове, като тук-там са издадени предизвестия за заплаха от наводнения и активизиране на свлачища. Количеството дъжд, което се чака да падне над Мозамбик единствено за денонощие ще надвиши четири пъти средномесечните превалявания, обявиха синоптиците.

 

 
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР