Над 2560 мигранти се били спасени в Средиземно море през

...
Над 2560 мигранти се били спасени в Средиземно море през
Коментари Харесай

Най-малко 34 загинали и над 2500 спасени мигранти в Средиземно море за 4 дни

Над 2560 мигранти се били избавени в Средиземно море през последните четири дни, само че 34 индивида са намерили гибелта си по рискования път към Европа през този интервал. Това заяви през днешния ден в " Туитър " представителят на Международната организация по миграция Флавио ди Джакомо, представен от ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
От службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците споделиха, че в петък лодка с мигранти изпаднала в неволя, като от водата били извадени 26 мъртви тела, само че 64 от пасажерите били избавени. Според разказите на оживели броят на починалите може да се окаже по-голям.

Военноморската задача на Европейски Съюз " София " разгласи на страницата си във " Facebook ", че през вчерашния ден е бил " тежък ден ". Хеликоптер от неин транспортен съд забелязал потъваща гумена лодка и хора във водата.

От август потокът от мигранти през Средиземно море към Италия понижа сензитивно, само че към момента има чести избавителни интервенции. По данни на Международната организация по миграция над 2800 индивида са починали тази година при опит да прекосят Средиземно море и да стигнат Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР