Над 2500 километра от река Амазонка в Перу може да

...
Над 2500 километра от река Амазонка в Перу може да
Коментари Харесай

Проект застрашава Амазонка в Перу

Над 2500 километра от река Амазонка в Перу може да са в заплаха поради план на латиноамериканска страна за развиване на речното мореплаване, съобщи пред РИА Новости ръководителят на неправителствената организация „ Право, околна среда и естествени запаси ” Ванеса Куето.
Проектът " Речен път Амазонка " включва трансформиране на 2500 километра от реката и тропическите гори в плавателен канал, а осъществяването му е тревожно, защото първият сходен план, който се осъществя в Перу, е първият план, който ще бъде сбъднат без ясно схващане за въздействието върху околната среда ”, споделя Куето. Планът, който включва работа по три притока на Амазонка, част от речната й система, планува придвижването на огромни кораби в регионите, където е мъчно да се строят пътища, съобщи БГНЕС.
„ Голяма угриженост буди фактът, че планът ще бъде осъществен без регулаторна рамка, която да дава на жителите убеденост, че техните права няма да бъдат нарушени. Няма съответни стандарти за запазване на околната среда при положение на създаване на речни пътища “, добавя Куето.
Амазонка е най-дълбоката и една от най-дългите реки на планетата. Тя е приета за едно от седемте естествени чудеса на света. По-голямата част от басейна на Амазонка принадлежи на Бразилия, реката тече през Боливия, Перу, Еквадор и Колумбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР