Над 250 медици от цялата страна се включиха във второто

...
Над 250 медици от цялата страна се включиха във второто
Коментари Харесай

Медици от цяла България наблюдаваха операция на живо във Военномедицинска академия

Над 250 медици от цялата страна се включиха във второто издание на Sofia Hernia Days, проведено от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия /ВМА/.

Форумът беше открит от началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS, а в границите на обособените сесии бяха наранени новостите в региона на херниологията :

„ За нас този конгрес е стъпка към реализиране на общата ни цел, а точно имплементиране и информираност за най-новите трендове и подходи в лекуването на херниите на предна коремна стена. Радваме се, че посещаемостта е много по-висока и сме сигурни, че с всяко последващо издание броят на участниците ще се усилва, разясниха уредниците. “

„ Целта ни е посредством SofiaHerniaDays да демонстрираме онлайн всички нововъведения в нашата област, да „ заразим “ и останалите сътрудници с нашия възторг и блян към непрекъснато рационализиране! “, уточни проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Специален акцент тази година бяха четири уъркшопа . Всеки от присъстващите експерти имаше опция да се включи в тях и да работи с:

– Робот DaVinci робот
– Лапароскопски симулатор симбионикс Surgical Science
– Лапароскопски симулатор взаимно на Кarl Storz и Medtronic
– Симулатор за приложение на отрицателно налягане за лекуване на рани.

Освен богатата лекционна стратегия, участниците имаха неповторимата опция да надникнат в напълно реновината операционна зала на Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология и да поддържат връзка непосредствено със експертите там – иноватори с богат опит. Те следиха в действително време „ Лечение на сложна вентрална херния с лапароскопска задна компонентна сепарация ” .

Във ВМА ще се обсъдят новите трендове при лекуването на хернии

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР