Над 24 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно

...
Над 24 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно
Коментари Харесай

България се запаси с 36 000 флакона от ключово лекарство

Над 24 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си постоянно съвещание за закупуването на ремдесивир. Министерският съвет одобри Решение за одобрение сключването на контракт за обезпечаване на лекарствения артикул ремдесивир, предопределен за лекуване на ковид. Със средствата ще се обезпечат 36 000 флакона от медикамента, при месечна доставка на 6000 флакона за интервал от 6 месеца.

„ Осигуряваме парите за ремдесивир, с цел да са спокойни хората “, съобщи по време на съвещанието министър председателят Бойко Борисов.

„ Анализът на епидемиологичната конюнктура в страната демонстрира, че през последните седмици се следи растеж на заболеваемостта от коронавирусната зараза, като съразмерно нараства и броят на приетите в болница пациенти, при които е належащо използването на лекарствения артикул “, заяви министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов.

Той подчертава, че с обезпечаването на количествата от лекарствения артикул здравната система ще бъде обезпечена с лечебни благоприятни условия за справяне със болестта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР