Над 230 активни въздействия по градови клетки са проведени от

...
Над 230 активни въздействия по градови клетки са проведени от
Коментари Харесай

Изстреляни са 11 857 противоградни ракети за последните 100 дни

Над 230 дейни въздействия по градови кафези са извършени от началото на дейния сезон за градозащита с ракетен прийом, който беше открит на 14 април, досега. Това съобщи шефът на Изпълнителната организация „ Борба с градушките “ инж. Валери Ценов пред публицисти в командния пункт на Регионална дирекция за битка с градушките в село Голям чардак, съобщи Българска телеграфна агенция.

За този интервал са обработени общо 10 037 градови кафези, като са изстреляни 11 857 ракети, добави инж. Ценов. За същия интервал предходната година са извършени 196 дейни въздействия върху 791 градови кафези и са изстреляни 10 189 ракети.

До предходната седмица наклонността по отношение на предходната година беше с 600 ракети по-малко, само че въздействията, които бяха извършени от 21 юли до през вчерашния ден прекатурнаха резултата, добави Ценов. Към момента са изстреляни 2225 ракети повече по отношение на миналата година.

Инж. Валери Ценов съобщи, че организацията разполага с задоволително ракети, с цел да продължи работа. Сигурното е, че имаме контракт с компанията снабдител и при поръчка, ракетите могат да бъдат доставени до дни в нашата складова база, добави той.

В страната има 263 ракетни площадки и все още всяка от тях разполага приблизително с 28 ракети.

Агенцията има 11 районни дирекции във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, в Пловдив две дирекции, Стара Загора, Хасково, Сливен и Тъжа. Това са местата, където се взимат решения по какъв начин да бъде въздействано върху градоопасния развой. Само за през вчерашния ден в Хасково, Стара Загора и Сливен бяха извършени четири въздействия и бяха изстреляни съвсем 300 ракети, добави още шефът на организацията.

Пред природата всички сме безсилни. Ние се опитваме да понижим въздействието от градушката, добави инж. Ценов. По думите му работата на организацията се показва в това при към този момент формираната облачна клетка с град, да се понижи повишаването ѝ, тъй че, когато градът падне на земята, да бъде или с дребни размери, или да бъде стопен.

Ракетните площадки са считани съгласно опциите и местата, където би трябвало да се резервират аграрни култури. Нашата цел е отбрана на селскостопанските насаждения, а не на къщите на хората, добави инж. Ценов.

По думите му организацията може да разшири активността си, в случай че бъде обезпечено финансиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР