Над 23 000 легла в места за настаняване, регистрирани в

...
Над 23 000 легла в места за настаняване, регистрирани в
Коментари Харесай

Над 23 000 места в хотелите по морето са за бежанци от Украйна

Над 23 000 кревати в места за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател, към този момент са записани в новата филантропична стратегия за настаняване на украинци бежанци. Само за два дни процентът на искащи от хотелите, които и сега са подслонили хора с краткотрайна протекция, набъбна от 30 на 50%. Освен тях в програмата са се записали и още 60 нови хотела.

Новата филантропична стратегия за настаняване на разселени от Украйна лица стартира от 1 юни и планува два разновидността - 15 лева за легло и храна или 10 лева единствено за легло. Програмата не покрива спомагателни услуги като разчистване на стаи и пране на долни дрехи.

Заради огромния интерес от хотелиери, срокът за кандидатстване по новата стратегия се удължава до 27 май

Кандидатстването се реализира след попълване на формуляр и изпращането му на мейл [email protected] Формулярът може да се изтегли от този линк

https://ukraine.gov.bg/bg/2022/05/20/the-humanitarian-program-for-accommodation-of-ukrainian-refugees-after-may-31-will-be-open-to-hotels/

Междувременно, както по-рано заяви ръководителят на Оперативната координационна група и ръководител на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева, се следи засилен поток назад към мирните региони на Украйна. Само за последното денонощие три пъти повече хора са напуснали България, в сравнение с са влезнали - 3076 са напуснали, а са влезнали – 901.

Забелязва се интерес и към разнообразни точки от вътрешността на страната от украинците. На държавния портал е основана специфична секция, в която украинците могат да се срещнат с областите на България, техните географски особености, съществени поминъци, обичаи и др.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР