Над 200 военнослужещи от специалните части на армиите от 9

...
Над 200 военнослужещи от специалните части на армиите от 9
Коментари Харесай

Над 200 военнослужещи - на международно учение у нас

Над 200 военнослужещи от специфичните елементи на армиите от 9 страни от Югоизточна Европа от няколко дни показват своите благоприятни условия на образователния полигон Ново село. Днес е заключителният стадий от учението с въздушната поддръжка на силите на Съединени американски щати.

Явор Матеев - пълководец на 68 бригада, Специални сили: Основните цели на учението са съобразени с това, че силите за специфични интервенции през днешния ден в актуалните действителности са най-ефикасното средство за противопоставяне на актуалните рискови закани. Затова по време на подготовката се обработват детайли на главните задачи на силите за специфични интервенции, които директно са ориентирани за противопоставяне на терористичните закани или очистване на следствията от тероризъм.
На заключителния стадий ще бъдат показани парашутни скокове за въвеждане на групи от Силите за специфични интервенции за осъществяване на задачата особено разузнаване. Ще бъдат демонстрирани качества по обезвреждане на терористични водачи, освобождение на заложници в обитаемо място, деяние на силите при специфични интервенции при влияние от съперник при враждебна среда и здравна евакуация по въздушен прийом.

Той загатна и проблемите на армията, като открои, че е нужна нова екипировка и системи за отбрани, модерни принадлежности за разузнаване, за нощно виждане.

Отбеляза, че за последните години има усъвършенстване във връзка с парашутно-десантната подготовка получихме модерни парашутно-десантни системи, като последната партида дойде преди месец. Получихме и ново - комуникационно-информационно обезпечаване. Автомобилната техника обаче е проблематична, а е изключително значима за нас.

Няма да бъдат основани никакви нови щабове на никакви равнища, сподели ком. Матеев.
Явор Матеев - пълководец на 68 бригада, Специални сили: Командването на Силите за специфични интервенции ще бъде дислоцирано в Пловдив. Всички промени ще бъдат изрично ориентирани към увеличение на бойните качества на Силите за специфични интервенции, повишение на персоналния състав на бойните формирования в качествено и количествено отношение и географско систематизиране на силите за спецоперации.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР