Над 200 полицаи и пожарникари излязоха на мълчалив протест пред

...
Над 200 полицаи и пожарникари излязоха на мълчалив протест пред
Коментари Харесай

Полицаите излязоха на протест за заплати в Благоевград, преговори ще има на 2 ноември |

Над 200 служители на реда и пожарникари излязоха на безмълвен митинг пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград по време на обедната си отмора с искане за нарастване на заплатите им с 30%. 

" Денонощно сме на първа линия, ревизираме карантинирани лица, участваме в защитата на всеобщи събития, сътрудниците от паспортната работа не са спирали да издават документи ", споделя Илия Велев пред организация " Фокус ". 

Според чиновниците на Министерство на вътрешните работи има вяра да бъдат чути, защото са планувани договаряния с управлението на Министерство на вътрешните работи на 2 ноември. Ако настояванията им обаче не бъдат задоволени, се готви народен митинг на 8 ноември. 

Протести ще има довечера и в Гоце Делчев, и в Сандански. Досега недоволни чиновници излязоха в Пловдив, Варна, Бургас, Кърджали, Пазарджик, Русе и други В Пловдив те включиха светлините на телефоните си алегорично, с цел да ги види управлението на вътрешното министерство.

В проектобюджета за 2021 година е планувано 10% нарастване на заплатите. 

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че са получили покана от управлението на Министерство на вътрешните работи за започване на договаряния на 2 ноември от 11 ч. 

" Предполагам, че веднага като има покана за договаряния по тези наши претенции, има някакъв късмет. И уповавам се да не стигаме до оповестения към този момент народен митинг на 8 ноември ", заяви зам.-председателят на най-големия полицейски профсъюз Димитър Попов.

Вече седмица безмълвни митинги на чиновниците в Министерство на вътрешните работи се организират в разнообразни градове.. В неделя министърът на финансите Кирил Ананиев разгласи, че нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи поради Коронавирус рецесията не се планува. Той съобщи, че преди две години са увеличени заплатите единствено на чиновници на Министерство на вътрешните работи, както и че в Бюджет 2021 е планувано 10-процентно покачване на всички административни чиновници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР