Над 200 килограма колбаси конфискуваха граничните полицаи на Дунав мост

...
Над 200 килограма колбаси конфискуваха граничните полицаи на Дунав мост
Коментари Харесай

Иззеха над 200 килограма месо заради опасност от африканска чума на Дунав мост

Над 200 кг салами конфискуваха граничните служители на реда на Дунав мост при Русе. Храната е конфискувана от туристи, пътуващи за отмора у нас и в Гърция. Това се случва две седмици след слагането на фризер и табели, забраняващи вноса на месо поради африканската чума по свинете в Румъния.

Въпреки възбраната, единствено за два дни граничните служители на реда са пресекли девет опита на румънци да пренесат месни артикули в България. Щателно се ревизират всички транспортни средства, които минават граничния пункт. На всеки 24 часа иззетото месо от фризера се насочва за заличаване в екарисажа в Шумен.

Заради затегнатия граничен надзор на Дунав мост е върнат и камион, пренасящ коне, чийто румънски притежател желал да ги продаде у нас. Повечето от преминаващите през контролния пункт знаят за заплахата от африканската чума по свинете.
Димитър Ампов: И да влезе какво ще избием всички животни, където ги има в България ли? Нося си свинско месо в буркани от България.
На Дунав мост обаче към момента не се прави стерилизация на влизащите транспортни средства, защото липсва площадка. Тя ще бъде построена в най-кратки периоди, като спомагателна мярка против разпространяването на африканска чума по свинeте.

Въпреки че у нас към момента няма открити огнища, притежателите на свинекомплекси в русенски район са обезпокоени, тъй като в случай че болестта проникне у нас, загубите им ще са за милиони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР