Над 200 акаунта на реални хора с профили в социалната

...
Над 200 акаунта на реални хора с профили в социалната
Коментари Харесай

Facebook премахна над 200 акаунта заради радикален расизъм

Над 200 акаунта на действителни хора с профили в обществената мрежа Facebook са били отстранени от админите поради коренен расизъм. Хората с отстранени сметки са членували онлайн в групи, призоваващи за предимство на " бялата " раса, и постоянно са насърчавали членовете на групите да вършат провокации по време на антирасистките митинги, като отидат въоръжени и провокират конфликти, съобщи БГНЕС.
Освен Съединени американски щати, голям брой други страни, измежду които Англия, Франция, Бразилия, и други са залети от митинги против насилието над афроамериканци след гибелта на Джордж Флойд в края на май.
От компанията не оповестяват детайлности за потребителите с изтрити сметки, нито страната на произхода им. От Facebook се заканват да продължат да отстраняват нови страници, групи или сметки, основани от консуматори, опитващи се да заобиколят възбраната за тирада на омразата.
По-рано тази седмица Facebook обяви премахването на " няколко " акаунта, основани от расисти, публикуващи в Twitter като членове на крайнолявото придвижване " Антифа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР