Над 20 специално обучени бойци, съставляващи група за убийството на

...
Над 20 специално обучени бойци, съставляващи група за убийството на
Коментари Харесай

Украинците заловиха група за убийство на Зеленски и братята Кличко

Над 20 особено подготвени бойци, съставляващи група за убийството на украинския президент Володимир Зеленски, са били задържани от полицията в украинския град Ужгород, малко откакто минали границата със Словакия, която е близа да града, заяви Bild по сведение от украинските управляващи.

Украинското контраразузнаване е подчертало, че в отряда е имало съветски скришен сътрудник. Задачата е била нападение против президента Зеленски и други членове на украинското ръководство. Според украинското министерство на защитата в страната са влезнали наемници са от групировката “Вагнер”.

Високопоставен чиновник в бранша на защитата на Съединени американски щати, представен от CNN, също съобщи във вторник, че членове на паравоенната формация “Вагнер” са дейни на украинска територия.

Групировката стана известна с наличието си в горещи точки по целия свят, в които тя пази импровизирано съветските ползи.

Братята Кличко /в центъра и вляво/ вземат участие в защитата на Киев

Премиерът на Украйна Денис Шмихал и началникът на президентския кабинет Андрий Ерамк са били също измежду целите на сътрудниците, а целият лист на евентуалните жертви се състои от 24 имена, в които влизат още кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир – и двамата емблематични лица на украинската опозиция.

Според организация Униан това е следващ опит да бъде отстранен украинският водач, като от началото на войната са правени дузина такива опити.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР