Над 20 полицейски служители са били ранени при днешния антиправителствен

...
Над 20 полицейски служители са били ранени при днешния антиправителствен
Коментари Харесай

20 пострадали полицаи в протеста

Над 20 полицейски чиновници са били ранени при днешния антиправителствен митинг. Това стана ясно на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи от думите на шефа Георги Хаджиев .

Не излиза наяве какъв брой от чиновниците са били ранени от хвърлени от протестирщите предмети и какъв брой са се оказали обгазени от лютивия спрей, който жандармерията употребява против жителите.

Георги Хаджиев прикани за мирни и в границите на закона митинги , без ескалация и нападателни дейности. От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха и че протестиращи са отнемали персонални защитни средства на полицията.

По думите му, с изключение на с домати и яйца, протестиращите замерят служителите на реда с твърди предмети, в това число камъни. Хаджиев прикани това да не се прави и замълча за няколко минути под прилива на страстите.

" Ако ситуацията ескалира в допълнение, те ще употребяват физическа мощ и персонални средства за отбрана, вменено ни по закона на Министерство на вътрешните работи ", предизвести Хаджиев.

Старши комисар Иван Георгиев от Отдел " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи съобщи: " Следствие на персоналната им сигурност и на това, че се продължава и се пробват да извърнат други полицейски коли, беше употребен газ и от наша страна. Но това е напълно за наша персонална отбрана. " Какъв е газът и какво е веществото не бе посочено.

По думите му има арестувани жители. Няма информация на този стадий какъв брой са те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР