Над 2.7 кг контрабандни златни сплави отливки на стойност 234

...
Над 2.7 кг контрабандни златни сплави отливки на стойност 234
Коментари Харесай

Откриха контрабандно злато за над 234 000 лв. на „Капитан Андреево“

Над 2.7 кг контрабандни златни сплави отливки на стойност 234 243 лв. откриха митническите чиновници при инспекция на рейс. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 21 декември на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " идва рейс с турска регистрация. В него пътували по постоянната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пасажери. При инспекция под шофьорската седалка е открит пакет, съдържащ четири отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза отливките с общо тегло 2738.10 грама са от 14-каротово злато на стойност 234 243 лв.. 

Контрабандно пренасяните златни произведения са арестувани.

По случая е стартирано следствие от митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура –Хасково.  На  двамата водачи е повдигнато обвиняване за това, че в съучастничество между тях, при излизане от България за Турция не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяните благородни метали през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР