Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за

...
Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за
Коментари Харесай

Над 1300 деца се включиха в ежегодния конкурс на Renault България за детска рисунка

Над 194 учебни заведения от 97 обитаеми места записаха тимове за присъединяване в осмото издание на състезанието за детска рисунка „ Пътят и аз " по световната стратегия на Renault „ Безопасност и подвижност за всички ". Над 1300 деца участваха с 555 рисунки. Участниците от I и II клас рисуваха интерпретацията си за мирното общуване на електрическите автомобили и жителите на джунглата, а по-големите възпитаници от III до V клас влязоха в ролята на дизайнери, създавайки дизайн за десен на защитен колан за състезателен автомобил.

Темата за защитния колан е въодушевена от социално-отговорната самодейност VIVE на Renault България. VIVE е фешън аксесоар за защитния колан, целящ слагането му от повече водачи. Детският дизайн, победител в тази категория, ще бъде създаден и ще се популяризира в лимитирана серия.

Партньори на Renault България бяха Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София и екипът на кино лентата " Лили Рибката ".

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов изрази възхищението си от това, че децата освен познават животинските типове, населяващи джунглата, само че изобразяват наличието на електрическите автомобили в тази среда не като опасност, а в помощ за животните.

Според Галя Георгиева, член на журито от МОН, сходни начинания са извънредно потребни, защото децата възприемат значими познания по основни житейски проблеми, участвайки в креативен развой в екип.

Програмата в България е част от световната самодейност на Renault, която от старта си през 2000 година е обхванала над 14 млн. възпитаници допълнително от 35 страни по света. По този метод Renault прави своя принос за понижаване броя на пътните произшествия и за повишение информираността на учениците за въздействието на човешката активност върху природата.

Победителите получиха премиите си от Любка Алипиева, основен специалист в МОН, Мартина Христова, маркетинг шеф в Renault България и Росица Любенова, административен шеф на Зоологическа градина - София. Официалните представители зарадваха децата с високотехнологични и креативен награди - подпора за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои ученици, завоюваха графични таблети.

В началото на годината галерия с рисунки от предходното издание на състезанието гостува на 20 учебни заведения. Пътуващата експозиция въодушеви над 2000 деца из цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР