Над 158 000 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие

...
Над 158 000 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие
Коментари Харесай

Вечер на добродетелите набра 158 000 лв. за деца в риск

Над 158 000 лева набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „ За нашите деца “ Вечер на добродетелите 2017. Цялата сума ще бъде вложена в реализирането на новаторска стратегия „ Аз играя и бленувам “, която има за цел да насърчи развиването на 720 деца на възраст от 0 до 7 години през играта, както и да заздрави връзката сред децата и грижещите се за тях възрастни.

“Тази година е изключително значима за развиването на организацията, тъй като стъпвайки на миналите 25 години, ние към този момент имаме фантазии за идващите 25. Мечтаем, тъй като виждаме смисъл да ни има. Радвам се, че и вие виждате смисъл фондация „ За Нашите Деца “ да остане професионална, транспарантна и високо ефикасна организация, която да дава късмет за развиване на българските деца и опция на техните родители да бъдат сполучливи в нелеката задача на родителството.

Навярно знаете, че близо 47% от децата в България живеят в риск от беднотия и обществена изолираност. Децата, които към момента са в институция нямат тази мощна връзка, която имат моите две деца, тъй като имат родители. Има деца лишени от родителска грижа, които имат незабавна потребност от игра и стимулация. Има доста небогати фамилии, за които играта и привързаността са на втори проект, след оцеляването.

Тук, в тази зала сме хората, които могат да трансформират това. Подкрепете ни, с цел да забележим България като едно прелестно място за нашите деца. И не забравяйте, играта не е привилегия, тя е право на всяко дете, “ прикани в изказването си изп. шеф на фондацията Иванка Шалапатова.

Над 400 посетители на Вечер на добродетелите 2017 поддържаха идеята за развиване на децата в ранна детска възраст, измежду тях бяха зам. кметът на Столична община Дончо Барбалов и кметът на община Пловдив – Иван Тотев, заместител – министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, посланиците на Индонезия, Бразилия, Азербайджан, дипломати, представители на държавната и локална управляващи, на обществено – виновния бизнес, на неправителствения бранш и на културните среди, сътрудници и донори на фондацията.

Водещи на събитието бяха актьорите Елена Петрова и Кирил Ефремов.

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български актьори и музиканти. Марио Хосен, или “българският Паганини”, описа приказка на публиката, съпроводен от звуците, изливащи се от цигулката му, а илюзионистът Валери Иванов - Жокера придвижи всички в света на магията. Изпълнението на Миро отнесе гостите оттатък върха на планината, а музикантът Калин Вельов и група Funky Miracle ги върнаха назад откакто въвлякоха цялата зала в основната роля на музикални звезди и дружно запяха детската песничка „ Тече, всичко тече “.

В поддръжка на програмата “Аз играя и мечтая”, която ще осъществя фондацията през идната година, гостите наддаваха на благотворителен търг, на който под вещото управление на Игор Марковски бяха разиграни над 30 неповторими предмета и вълнуващи прекарвания, предоставени безплатно от сътрудници на фондацията. Много известни персони подариха свои предмети за благотворителния търг. Сред тях картини, порцеланови вази, плочи и други. Водещата на Новините на NOVA Ани Салич също се включи в благотворителния търг, предоставяйки своя движимост.

Над 620 000 лева бяха набрани в предходните 7 издания на Вечер на добродетелите, вложени в идеите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развиване и поддръжка за деца с увреждания.

Медийни сътрудници на самодейността са NOVA и Нетинфо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР