Над 150 пациенти бяха евакуирани днес от приспособена за болни

...
Над 150 пациенти бяха евакуирани днес от приспособена за болни
Коментари Харесай

Пожар избухна в руска болница за пациенти с COVID-19

Над 150 пациенти бяха евакуирани през днешния ден от приспособена за заболели с ковид болница в съветския град Челябинск в Южен Урал след детонация на О2 и пожар, оповестява Българска телеграфна агенция като се базира на министерството на изключителните обстановки. Началникът на ръководството на министерството в Челябинска област Павел Екимов сподели, представен от ТАСС, че не е имало детонация, а пламък в резултат на разхерметизиране на кислородна бутилка.
При идването на пожарникарите е горяла пристройка с размер два на два метра, където се съхранявали кислородни бутилки. При пожара една от бутилките се разхерметизирала, вследствие на което огънят се засилил и обхванал също постройката на болничното заведение и прилежащо жилищно здание, изясни той. Екимов посочи, че от болничното заведение са евакуирани 158 пациенти и 40 души личен състав, а от жилищната постройка - 25 души.
По предварителна информация няма потърпевши. Здравното министерство сподели, че 158-те пациенти са трансферирани в други лечебни заведения.
На мястото на случая са били изпратени над 200 огнеборци и 65 единици техника. Пожарът към този момент е изцяло сподавен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР