Над 15 години близки приятели на руския президент Владимир Путин

...
Над 15 години близки приятели на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Любимата на Путин с имотна империя за 2,5 милиарда рубли

Над 15 години близки другари на съветския президент Владимир Путин оказват помощ финансово на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева. Разследване на център „ Досие “, основано на данни от Росрегистър, демонстрира, че Кабаева, баба ѝ, майка ѝ и сестра ѝ имат 10 жилища в Москва и Санкт Петербург, както и терени и вили в Московска област и Сочи. Общата им пазарна стойност е към 2,5 милиарда рубли. Сред великодушните донори са Пьотр Колбин – другар на Путин от детството, който подарява на бабата Анна Зацепилина две жилища на „ Арбат “ в Москва, Генадий Тимченко – другар на Путин от 1990-те, считан за един от ковчежниците му, който се регистрира с апартамент в Петербург, а Григорий Баевски – сътрудник на Аркадий Ротенберг, прочут като „ брокера на приятелите на Путин “, дава сектор в Рубльовка и жилище в Москва. Кабаева употребява и активи, които официално не ѝ принадлежат.

През април The Wall Street Journal писа, базирайки се на служители от Съединени американски щати и Европейски Съюз, че някогашната спортистка неведнъж и задълго отсяда във вила с вертолетна площадка в окръг Колони, на брега на Женевското езеро. Сградите тук са историческа полезност, а цената им доближава 70-80 милиона $. Проверка на „ Досие “ демонстрира, че в региона има единствено една вертолетна площадка и тя се намира близо до имението, купено от Генадий Тимченко. Площадката е част от имението, наречена вила Hauterive. Днес това имение е разграничено на две елементи, едната от които бе оповестена за продажба напролет на 2022 година за 75,5 млн. $. Пред „ Досие “ имотният брокер, занимаващ се с продажбата, удостоверява, че на терена има вертолетна площадка. По данни на уеб страницата за следене на полети ADS-B Exchange от 2016 година до момента тук са кацали пет частни вертолета, като четири от тях са свързани с компанията Swift Copters, работеща основно с клиенти от Русия, написа „ Досие “. Събеседник, прочут на Кабаева, споделя на изданието, че спортистката употребява постоянно вертолет, който я транспортира „ безусловно до прага на дома на Тимченко “ в Швейцария.

След като журналистът задава въпроси за Кабаева на брокера, парцелът е свален от продажба. Кабаева евентуално употребява и яхтата „ Шехерезада “, която съгласно „ Досие “ е подарена на Путин от група съветски предприемачи отпред с Тимченко. Путин и Кабаева в никакъв случай не са потвърждавали своите връзки, а вестник „ Московски сътрудник “, който написа за тяхната женитба през 2008 година, бе закрит 10 дни след публикуването на публикацията, написа

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР