Над 15 000 милионери може да избягат от Русия тази

...
Над 15 000 милионери може да избягат от Русия тази
Коментари Харесай

Над 15 000 милионери може да напуснат Русия през 2022-а

Над 15 000 милионери може да избягат от Русия тази година, поради войната, която се води в Украйна, съгласно разбор на миграционните данни.

Около 15% от руснаците с над 1 милион $ активи се чака да емигрират в други страни до края на 2022 година, съгласно разбор, основан на данни за миграцията на лондонската компания Henley & Partners.

Заможните хора емигрират от Русия. Броят на напускащите страната богаташи непрекъснато нараства през последното десетилетие, което е ранен сигнален знак за актуалните проблеми, пред които е изправена страната.

Исторически видяно, упадъкът на огромни страни нормално е бил предшестван от ускорение на емиграцията на богатите хора, които постоянно са първите, които напущат, тъй като имат тази опция.
 Богатите и бедните в Русия: Разликата в заплатите е 8,6 пъти
Богатите и бедните в Русия: Разликата в заплатите е 8,6 пъти

В някои райони на страната разликата в приходите надвишава 10 пъти

Предвижда се доста богаташи да изоставен и Украйна. Очакванията са 2800 милионери (или 42% от всички по-заможни в Украйна) да изоставен страната до края на годината.

Богатите се реалокират в Съединени американски щати и Обединеното кралство, само че съгласно Henley & Partners Хенли, се чака Обединените арабски емирства да ги изпреварят като дестинация № 1 за милионери емигранти.

" Обединеното кралство загуби короната си като дестинация за емигранти богаташи. Очаква се ОАЕ да притеглят най-вече милионери в международен мащаб през 2022 година ", се споделя в отчета на компанията.

Очаква се към 4000 богаташи да се реалокират в ОАЕ до края на годината, а Австралия чака да притегли към 3500 милионери. Следват Сингапур (2800) и Израел (2500).

Голям брой милионери също се чака да се реалокират в Малта, Мавриций и Монако.

The Guardian заяви предходната година, че доста богати хора, които купуват " златни паспорти " в Малта (и по този метод стават жители на ЕС), възнамеряват да прекарат време в страната.

Островната страна в Индийския океан Мавриций също е " магнит за благосъстояние ", поради обилни данъчни облекчения. Страната няма налог върху финансовите облаги, няма налог върху наследството и оптималната данъчна ставка от 3% от международните компании. Мавриций в този момент е дом на 4800 милионери и едвам на 2700 милионери преди десетилетие. Очаква се почти 150 милионери да се реалокират в Мавриций през 2022 година, основно от Южна Африка и Европа.

Монако от дълго време притегля супер богаташите, поради неналичието на налог върху приходите, налог върху финансовите облаги или налог върху имуществото. Малко под седем от 10 души, живеещи в Монако, са милионери в долари.

В момента в света има малко над 15 милиона милионери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР