Над 126 000 безплатни винетки за хора с увреждания изтичат

...
Над 126 000 безплатни винетки за хора с увреждания изтичат
Коментари Харесай

АПИ с указания за безплатните винетки

Над 126 000 безвъзмездни винетки за хора с увреждания изтичат в първите два месеца на 2024 година. Предоставените е-винетки са за 18 500 000 лв..

През януари, февруари и средата на март изтича валидността на 126 804, отпуснати посредством Агенцията за обществено подкрепяне на хора с понижена продуктивност.

Проверка за периода на годност на е-винетките може да бъде направена на уеб страницата на www.bgtoll.bg. Директният линк за инспекция е https://check.bgtoll.bg.

Право на безвъзмездна е-винетка имат хора с 50 на 100 и над 50 на 100 понижена продуктивност, както и фамилиите, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-големи от 20-годишна възраст. Съгласно Закона за пътищата правото е за един автомобил с мощ до 160 к.с. и размер на мотора до 2000 куб. см. Препоръчително е заявките за подновяването на безплатните винетки да бъдат подавани, когато наближи крайната дата на валидността им. Те се подават в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес – персонално, с писмо или по електронен път с електронен автограф. Социалните служби обработват документите в 7-дневен период. Агенцията за обществено подкрепяне изпраща ежедневно обработените поръчки на Агенция „ Пътна инфраструктура “, която издава е-винетката в границите на идващия работен ден.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР