Над 120 издателства ще участват в Алея на книгата в

...
Над 120 издателства ще участват в Алея на книгата в
Коментари Харесай

Алея на книгата идва в София със 120 издателства

Над 120 издателства ще вземат участие в Алея на книгата в София. Те ще бъдат разпределени в над 50 шатри. Това заяви за Българска телеграфна агенция Десислава Алексиева от управителния съвет на асоциация " Българска книга ", която е уредник на събитието.

Алея на книгата ще се състои от 5 до 11 септември. Шатрите ще бъдат ситуирани на пешеходната зона на бул. " Витоша " и парка пред Националния замък на културата (НДК).

В рамките на събитието ще бъдат показани и резултатите от националното проучване " Българинът и четенето ". Читателските настройки ще е водеща тематика в културната стратегия на Алея на книгата в Международния ден на грамотността на 8 септември.

" Алеята на книгата не е просто книжно ревю. Събития като това дава принос в огромната ни идея - за по-голяма просветеност, тъй като с тях се усилва броят на четящите хора. в случай че желаеме да имаме образована и четяща нация, новите книги би трябвало да доближават до всеки град и село, до всяка библиотека, до всеки дом ", разяснява Десислава Алексиева, ръководител на Асоциация " Българска книга ".

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР