Над 1000 души се включиха в демонстрация срещу крайната десница

...
Над 1000 души се включиха в демонстрация срещу крайната десница
Коментари Харесай

Над 1000 души се включиха в демонстрация в Кемниц

Над 1000 души се включиха в проява против крайната десница в източния немски град Кемниц в отговор на конфликти през вчерашния ден, в които бяха нападнати хора с негермански външен тип, съобщи ДПА.

"Преследването на хора, които наподобяват като чужденци, е нещо обезпокоително за нас. Искаме да покажем, че Кемниц има друго лице: отворено към света и срещу ксенофобията ", сподели Тим Децнер от крайнолявата партия "Левите ".

Днешната проява се състоя, откакто иракчанин и сириец се явиха през днешния ден пред съда за ликвидиране на немец с хладно оръжие през уикенда.

В Кемниц се организира също митинг-шествие на крайнодесните. То протича при мощна полицейска защита, съобщи Франс прес. Вчера в града имаше отново протест на крайнодесните, който бе белязан от съществени произшествия.

Град Кемниц се намира в източната немска провинция Саксония, в която крайната десница активизира публичното мнение против чужденците, напомня Франс прес. Провинцията е гранична с Полша и Чехия и през септември предходната година провокира същинско политическо земетресение на парламентарните избори в Германия. Тогава партията, критикуваща политиката на Ангела Меркел "Алтернатива за Германия ", която се разгласи и против исляма и против имигрантите, стана първата районна политическа мощ с 27 % от гласовете. Това бе два пъти повече от междинното й показване на национално равнище. В самия град Кемниц партията получи близо 25 % на изборите предходната година.

С 4,1 милиона поданици провинция Саксония наброява доста малко чужденци - единствено 4,4 % против 15 % в някои западни провинции да вземем за пример.
Нападенията против центрове за претенденти за леговище или против бежанци се умножиха от идването в Германия на над един милион мигранти през 2015 година и 2016 година

Германският канцлер Меркел е мощно освирквана, когато посещава Саксония, а служителите на реда пък са обстрелвани с камъни и бутилки. Дори журналистически екипи са взимани на прицел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР