Над 100 ученици в Професионалната гимназия по електротехника и електроника

...
Над 100 ученици в Професионалната гимназия по електротехника и електроника
Коментари Харесай

Над 100 ученици ще участ програмиране в пловдивската гимназия ПГЕЕ

Над 100 възпитаници в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив ще се образоват да програмират през идната нова образователна година след постоянния банкет в гимназията през есента. През миналата 2017-2018 година в професионалната гимназия са се обучавали по програмиране 52 осмокласници, като учебното заведение е сътрудник на програмата на МОН „ Приложен програмист “ и има упоритостта да даде на учениците модерни умения в региона на компютърните технологии и програмирането, оповестиха от гимназията.

ПГЕЕ е едно от двете учебни заведения в Пловдив, в които се образоват възпитаници по специалността “Приложно програмиране”. Освен това ИТ компанията PROGRAMISTA дава безплатно експертния опит на чиновниците от вътрешнокорпоративния си учебен отдел и на други специалисти от компанията, които преподават на учениците. Те ще образоват учениците от 8 и 9 клас както в часовете по наложителна професионална подготовка, по този начин и извънкласно в „ Клуба по програмиране “, образуван от PROGRAMISTA през 2017 година

Ръководител на просветителния отдел в PROGRAMISTA е Никола Вълчанов, който е и основен помощник в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, преподава на деветокласниците обектно насочено програмиране. Преподавателският и управническият състав на гимназията взаимно с Никола Вълчанов са подготвили цялата стратегия на образование, както и метода за допустимо най-ефективното асимилиране на материала от учениците.

 Никола Вълчанов, основен помощник в ПУ „ П. Хилендарски “, преподава на деветокласниците обектно насочено програмиране.

Никола Вълчанов, основен помощник в ПУ „ П. Хилендарски “, преподава на деветокласниците обектно насочено програмиране.

„ Това партньорство е триумф най-много за учениците, защото те имат опцията да се учат от теоретичното знание на учителите по информатика, комбинирано с на практика образци от професионалния опит на висококвалифицирани специалисти, които познават потребностите и условията на промишлеността. Партньорството ни с ПГЕЕ и с учениците от компетентност „ Приложно програмиране “ е триумф и за промишлеността, защото става все по-наложително тези деца да са готови още след гимназията да влязат в корпоративния свят на ИТ бранша. Само бизнесът може да помогне за това и се надяваме, че и други компании ще подкрепят учителите за образованието на учениците по програмата “, съобщи Никола Вълчанов.

„ Вече втора година с помощта на „ Клуба по програмиране “ нашите възпитаници имат опция да видят действителната работна среда. Това ще ги направи сполучливи и конкурентоспособни бъдещи програмисти “, добавя шефът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР