Над 100 са съставените актове за нарушенияИзпълнителната агенция по горите

...
Над 100 са съставените актове за нарушенияИзпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

Над 5000 проверки са извършили Изпълнителната агенция по горите и държавните горски стопанства

Над 100 са формираните актове за нарушавания

Изпълнителната организация по горите и държавните горски стопанства не престават засилените инспекции в горските територии на страната. Между 25 и 28 февруари държавните горски стопанства са направили общо 2 950 инспекции, а Изпълнителната организация по горите – 2150.

Служителите в държавните предприятия са създали инспекции на 659 обекта за рандеман на дървесина, 466 – на транспортни средства, 1 606 на ловци, 5 на рибари и 214 на други лица.

Съставени са 47 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 36,30 пространствени кубически метра дърва, моторни транспортни средства – 1 брой, каруци – 5 броя и 2 моторни триона.

Изпълнителната организация по горите продължава интензивните дейности, свързани с контрола на горските територии и дейната предварителна защита на дейностите в горите. Извършените 2150 бр. инспекции по съблюдаване на горското и ловно законодателство са направени макар сложните метеорологични условия и високата снежна завивка. За откритите нарушавания са формирани повече от 60 акта.

Всички екипи работят в това число и през почивните дни. През почивните дни в землището на с. Шатрово, община Дупница, е открито, че ловджия прави ловуване на див звяр, без да има позволение за самостоятелен лов. За откритото нарушаване от чиновници на Регионалната дирекция по горите в гр. Кюстендил е формиран акт, с който са арестувани оръжието и боеприпасите.

Останалите открити с актове за нарушавания са за предпазване и превозване на немаркирани дърва за огрев, без превозен билет, както и невписани транспортни билети в електронните дневници на обектите за депозиране, преправяне и търговия с дървесина.

От ИАГ осведомят, че при подозрение за противозаконни действия в горите всеки жител може да подава сигнали с изключение на на телефон 112, а и в онлайн приложението „ Защити гората “ ().
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР