Над 100 млн. лв. са загубите на ВМЗ Сопот за

...
Над 100 млн. лв. са загубите на ВМЗ Сопот за
Коментари Харесай

Икономическият министър: Над 100 млн. лв. са загубите на ВМЗ от действията на Нинова

Над 100 млн. лева са загубите на ВМЗ Сопот за последните два месецапокрай дейностите на някогашния министър на стопанската система Корнелия Нинова. Това съобщи служебният отраслов министър Никола Стояновпред Българска национална телевизия. Той беше ръководител на борда на шефовете на ВМЗ Сопот преди да стане министър. смени целия Съвета на шефовете на оръжейното дружество с аргумента неприятни резултати, само че по този начин и не показа доказателства.

" През последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред ВМЗ-Сопот, те не се употребяват, изключително държавните предприятия са сложени на колене сега. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за вложения, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изтърван. Последните два месеца единствено във ВМЗ загубите са над 100 млн. лева около дейностите на някогашния министър ", сподели Никола Стояновпред Българска национална телевизия.

Той съобщи, че в оптимално къси периоди ще свика съвещание на междуведомствената комисия. Това, че е нямало съвещание, се отразява на компаниите, които не могат да внасят и да изнасят.

Загубите на ВМЗ-Сопот са най-вече от влошени индикатори на производството, само че и поради не събирането на междуведомствената комисияи съвет, които не са издавани лицензи, а вложители обмислят оттеглянеот България, което е доста притеснително, сподели служебният министърна стопанската система.

Той още веднъж повтори, че икономическото министерство ще отпуши експорт на оръжие за 1 милиарда лв.

България не е изнасяла и не изнася оръжие с пряк адресат Украйна. Така е спазено решението на Народното събрание, уточни Стоянов. Според него е допустимо през медиатори оръжие да е имало експорт за Украйна. Допълни обаче, че не знае такова нещо и не може да разяснява.

" Аз и екипът ми сме пристигнали да работим, да градим мостове и да надграждаме. Имам опит в администрацията и знам какъв брой е неприятно всякога да се стартира от нулата и не считам да го върша. Дадох знак с оставането на зам.-министър Данчев, занапред ще има възобновяване на хора. Където има човек, назначен от Нинова, който има експертизата, той ще бъде подсилен от мен ", сподели още служебният министърна стопанската система.

По думите му основанията за уволнението му са били " проформа " и имало други аргументи.

Никола Стоянов сподели, че информацията за прекачване на оръжия от Афганистан към Украйна няма нищо общо с действителността.

" За мен и сътрудниците ми казусът беше, че уволнението бенаправено по метод, който напълно омаскариха нашите персони ", разяснява служебният министър.

Никола Стоянов сподели, че не поддържа да има таван на цени на каквото и да е, тъй като избира пазарът да контролира това.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР