Над 100 000 антиправителствени демонстранти участваха днес в масово шествие

...
Над 100 000 антиправителствени демонстранти участваха днес в масово шествие
Коментари Харесай

100 000 излязоха на протест в Хонконг въпреки проливния дъжд

Над 100 000 антиправителствени стачкуващи участваха през днешния ден в всеобщо шествие в Хонконг и препълниха главните кръстовища макар дъжда в единадесетата седмица на неведнъж бурни демонстрации в азиатския финансов център, съоибщи Българска телеграфна агенция.

Броят на днешните участници сподели, че продемократичното придвижване към момента има необятна база, макар някои неприятни подиуми предходната седмица, когато протестиращи окупираха летището, за което някои деятели се извиниха, напомня Ройтерс.

" Адски горещо е и вали. Честно казано, изтезание е да пристигна човек. Но би трябвало да сме тук, тъй като нямаме различен избор ", сподели 24-годишният студент Джонатан, който беше на митинга, почнал в парка " Виктория " в квартал Козуей бей на остров Хонконг. " Трябва да продължим, до момента в който най-сетне държавното управление се отнесе към нас с уважението, което заслужаваме ", сподели той.

Недоволството избухна през юни поради към този момент отдръпнат законопроект, който щеше да разреши обвинени в закононарушения в Хонконг да бъдат екстрадирани и съдени в континентален Китай. Протестите се подхранваха обаче от по-общи паники за подкопаване на свободите, обезпечени от правилото " Една страна - две системи ", който важи за Хонконг след връщането на някогашната английска колония под китайско ръководство през 1997 година

Протестиращите носеха плакати с надписи " Свободен Хонконг " и " Демокрация в този момент ". Множеството в парка " Виктория " беше спокойно и измежду участниците имаше хора на междинна възраст и по-възрастни, младежи и цели фамилии, а някои родители носеха на плещи невръстните си деца.

Въпреки че уредниците не получиха позволение за шествие, паркът едвам побра хората, които изпълнили и близките улици. Много протестиращи се насочиха към градския финансов център и скандираха претенции за оставка на подкрепяната от Пекин ръководителка на локалната администрация Кари Лам. Демонстрантите упорстват и за дефинитивно отдръпване на законопроекта за екстрадиция, желаят митингите да не бъдат определяни като " нарушавания на публичния ред ", събаряне на обвиняванията против задържаните, без значение следствие и възобновяване на политическите промени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР