Над 1 килограм синтетична дрога, 8 грама хероин и боеприпаси

...
Над 1 килограм синтетична дрога, 8 грама хероин и боеприпаси
Коментари Харесай

След като се блъсна в патрулка: Задържаха мъж, пренасял дрога в „Столипиново”

Над 1 кг синтетична дрога, 8 грама хероин и муниции са били хванати при спецоперация в пловдивския квартал „ Столипиново”, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Удар против наркоразпространението: Разбиха още една група, работила в Софийско Задържани са четирима души на възраст сред 24 и 30 години
При акцията чиновници на Шесто районно управление (на МВР) направили инспекция на лек автомобил „ Мерцедес “. Шофьорът се е опитал да избяга и предизвикал пътнотранспортно произшествие, удряйки се в полицейския автомобил. Няма потърпевши при злополуката.

По време на инспекцията станало ясно, че лидерът е недееспособен, а проба с драгчек е дала позитивен резултат за съществуване на опиати.

При залавянето му нарушителят изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Впоследствие се оказва, че наличието на плика е 8 грама хероин.

В хода на акцията е осъществено и претършуване на жилище и два гаража, където са открити и конфискувани две найлонови торби и пликове с друго наличие, както и 10 боеприпаса.

Експертна информация демонстрира, че наличието на найлоновите торби е синтетичен опиат с общо тегло 1 167 грама.
14 задържани при спецакция против разпространяването на опиати До момента на територията на столицата, Перник, Нови Искър, Мировяне и Требич са претърсени 18 адреса и 6 автомобила
По случая е стартирано бързо произвеждане за закононарушение по член 354 и член 343 от Наказателния кодексК, както и за разстройване на полицейска инспекция. Предстои нарушителят да бъде притеглен като обвинен и за нелегално владеене на муниции и взривоопасни субстанции.

След отчет на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвиняване и е арестуван за период до 72 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР