Над 1,5 кг златни накити задържаха митническите и гранични служители

...
Над 1,5 кг златни накити задържаха митническите и гранични служители
Коментари Харесай

Удар в "Лесово": Митничари погледнаха в колата на нашенец и откриха тайно златно съкровище

Над 1,5 кг златни украшения задържаха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. Контрабандните златни произведения са открити от митническите чиновници в тайник на лек автомобил с българска регистрация. Колата е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 24.05.2018 година към 19.00 часа от Турция към България, написа Флагман бг.

Шофьорът е декларирал, че не внася нищо за обявление. Служители от митническа мобилна група и от отдел „ Митническо разузнаване и следствие " към Митница Бургас селектират автомобила за щателна митническа инспекция, при която е открит тайник в шасито на колата, цялостен със златни произведения. Иззети са 1487 грама чисто тегло бижутерски произведения от злато и златни монети.

Шофьорът, български жител, е арестуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В рамките единствено на три дни, това е втори случай на конфискувано от митнически чиновници на Министерство на правосъдието Лесово огромно количество контрабандни произведения от благородни метали. 2100 грама златни и 630 грама сребърни украшения бяха открити в различен лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 22.05.2018 г, ръководен от турски жител.

По случая също се организира досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР