Начо Пантелеев има висящо дело за притежание на наркотици в

...
Начо Пантелеев има висящо дело за притежание на наркотици в
Коментари Харесай

Месец след смъртта на Ферарио Спасов още няма експертиза

Начо Пантелеев има висящо дело за владеене на опиати в горнооряховския Районен съд
Месец след злополуката, при която почина футболният треньор Ферарио Спасов, към момента се чака автотехническата експертиза, която би трябвало да даде отговори на множеството въпроси към случая. И до момента в който се чака обвинителният акт, се появи информация, че Начо Пантелеев, посоченият за палач на футболния треньор, е липсващ, заяви Нова тв.

Екип на медията го търси в Лясковец, само че не го намира на адреса. После и в Стара Загора, където е другата локация на Пантелеев. В скъпоструващ жилищен комплекс, където съседи описват, че полиция го е търсила, екипът също не открива мъжа.

Така публицистите стигат на 13 декември в горнооряховския Районен съд, където Начо Пантелеев има дело за владеене на опиати. Мъжът, упрекнат за злополуката, при която почина Ферарио Спасов, идва на съвещанието, само че резервира безмълвие.

Случаят с притежанието на опиати и оръжие е от края на предходната година.

" При нас делото е за държане на опиати. Грамовете са 9,7. Аз съм решил правната подготовка „ незначителен случай ". Санкцията е до 1000 лева санкция, а делото е с обвинителен акт, тъй като беше и за държане на огнестрелно оръжие, което се оказа негодно, тъй като е газово и режимът е регистрационен ", изяснява районният прокурор Николай Илиев пред Нова тв.

Делото е отсрочено поради отсъствие на юриста на Начо. Защитникът на лясковчанина отхвърля слуховете, че Пантелеев е липсващ, даже за малко.

" Той не е напускал адреса си. В контакт е ОДМВР и с мен. Продължава да спомага. Няма нарушавания, съблюдава мярката, а разполагаем е и за каквото е нужен – ще се яви ", споделя Венцислав Фоти – юрист на Начо Пантелеев.

Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец като част от огромен джебчийски клан, работещ в Англия и Италия. По подигравка на ориста бащата на Начо умира при ПТП. Мястото се намира единствено на 4 км от случая с Ферарио Спасов.

След злополуката ромският неофициален съд – мешере - имаше подготвеност да бъде призован. Но, става известно, че тази правораздавателна система не се занимава с произшествия на пътя.

Разследването беше трансферирано на ловешката Окръжна прокуратура, откакто великотърновски обвинител пусна Начо Пантелеев у дома с най-леката мярка – подписка. И обвиняване, и отбрана чакат най-важното по този проблем.

" Най-важно е заключението на автотехническата експертиза. Тя ще даде отговори на въпросите, за какво, къде и по какъв начин е станало всичко. Едва по-късно ще има изясненост. Прекалено къс е срокът, към момента, а е комплицирана експертизата, с цел да има изясненост все още ", счита Венцислав Фоти.

Срокът за излизане на експертната оценка е тримесечен, т.е. доникъде на месец януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР