Начо изчезна от Лясковец. Появи се слух, че 24-годишният лясковчанин,

...
Начо изчезна от Лясковец. Появи се слух, че 24-годишният лясковчанин,
Коментари Харесай

Начо изчезна: Заминава ли за Англия убиецът на Ферарио Спасов?

Начо изчезна от Лясковец. Появи се слух, че 24-годишният лясковчанин, който блъсна и умъртви именития треньор Ферарио Спасов, се готви да бяга. Пантелеев щял да върви при майка си Гина в предградие на Лондон.

Подозренията на локалните са напълно основателни. Наследникът на заможния джебчийски клан Манджите бе пуснат с най-леката мярка “подписка ”, и то по-малко от 24 часа след случая.

Никой в градчето не го е виждал неотдавна, тъй като мярката му не изисква всеки ден да се явява за автограф в полицията

След като на два пъти върви в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново като безкористен жител – един път да върне книжката си самичък и повторно да даде пояснения по своя воля, Начо изчезна.

Версията на юриста му Венцислав Фоти бе, че той е заплашван и се опасява за фамилията си. Източници от следствието успокоиха, че той е под непрекъснат надзор от управляващите.

Знаят, че не е на адреса си в Лясковец. Той с крие в южен град, само че едва ли би посмял да бяга зад граница.

И не тъй като има възбрана да напуща страната, а тъй като това би дало на новия прокурор по делото сигурен мотив да го върне незабавно зад решетките, разсъждават в Министерство на вътрешните работи.

След издънката с мярката за неотклонение и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов лиши следствието от търновския прокурор Йордан Кожухаров и го трансферира в Ловеч.

Новият наблюдаващ Валентин Вълков е решен да го внесе в съда в границите на два месеца. Назначил е петорна автотехническа експертиза, с цел да няма оспорвания и отсрочване.

Мащабът на инспекциите е уголемен, задействана е и Дирекцията за интернационално оперативно съдействие. Проверяват се приходите и имуществото на Начо, който няма и ден трудов стаж, а единствено мерцедесът, с който умъртви Ферарио Спасов, коства най-малко 100 хиляди евро.

Колата е единствено част от автопарка мощни возила, с които Начо е засичан над 20 пъти със свръхвисока скорост

2/3 от санкциите му за хиляди левове не са платени.

Родата му постоянно са си плащали на който би трябвало и в никакъв случай за нищо не са ги закачали, споделят лясковчани.

В дребния град се знае, че родът е издънка от клана на Кирил Рашков – Цар Киро. Братята Начо и Илия Пантелееви са основоположниците, за които по-възрастните си спомнят. Това са така наречените сръбски роми, чиито баби, сестри, дами, майки се занимават с джебчийство.

Към края на социализма правели изолираност на покриви на предприятия.

“Те са с еднакъв покрив и върху него се лее смола ”, изясняват локалните.

През 90-те години на предишния век родът в Лясковец почнал да създава подправен алкохол

Понеже бъркали менте уиски, както се бърка гозба – в котел, излязло и прозвището Манджите. Основната специализация на тази група роми, наричани публично кардараши, обаче е да пребъркват джобове и чанти в чужбина.

Правят го дамите. Затова и те още се купуват – тези с по-ловки пръсти, бели и хубави, костват скъпо.

Бащата на Начо, Върбан, наследил бизнеса на семейството, само че до момента в който старейшините употребили водачи за скъпите си коли, той очевидно е предпочитал адреналина самичък да натиска педала на газта. През 2005 година аварирал с мощно ауди край разклона за Лясковския манастир след Арбанаси и умрял на място.

Тук идва и друга локална тайнственост – дали колата е заровена с него в гробницата му, или не се е събрала

В лясковския гробищен парк има десетина мраморни надгробия, завършени с колони и покриви, до едно на Манджите.

В две от най-пищните гробници са заровени две от трите деца на Начо Пантелеев-старши – синът Върбан и щерка му Николина, която се споминала от заболяване единствено 40 дни след гибелта на брат си.

Върбан и Николинка били заровени в подземни камери с размери 3/3 м всяка.

“Това си е наша традиция. Като си отиде някой, слагаме в гроба му някои от движимостите, които е употребил приживе. Искахме да вкараме изпод и обичаното ауди на сина, само че колата се оказа прекомерно огромна ”, сподели през 2014 година Начо-старши пред “24 часа ”, откакто крадци се пробваха да я разбият и ограбят.

Иначе вдовицата на Върбан и майка на Начо от злополуката с Ферарио Спасов от години “работи ” в Англия. С Гина е и щерка им.

“Те са от групата роми на Цар Киро. Той им е бил негласният водач. Имат си мешере – техен си съд Авторитетни остарели роми са ръководителите и вземат решение техни вътрешни разногласия. Но и те по много всемирски метод си подкараха нещата. Джебчийките, като отидоха по чужбина, си откриха любовници, къде шиптъри, къде албанци и някакви други. Преди държаха доста да не си изневеряват, а в този момент доста не го съблюдават – и те станаха съвременни ”, приказват осведомени.

Няма данни обаче 24-годишният Начо Пантелеев да е работил в групите на ало измамниците – бургуджии

Основната отлика сред двете ромски групи е, че при бургуджиите дейни са мъжете и въртят по телефоните. А при сръбските роми назад – дейни са дамите и “работят ” в чужбина.

“Няма до момента установявани случаи джебчия да прави телефонни измами, както и лъжец, на който жена му да е джебчийка. Различни са им разбиранията, структурата и те между тях не са в положителни връзки. Джебчиите са клас пред другите, те са италианци. В един избран миг въртачите надминаха джебчиите по средства, само че тези са по-европейци ”, означават от полицията.

Източник: 24 часа 

Още вести четете в категорията Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР