Начислената глоба от страна на „Нафтогаз“ на „Газпром“ заради неизпълнението

...
Начислената глоба от страна на „Нафтогаз“ на „Газпром“ заради неизпълнението
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ вече е начислил 100 млн. долара глоба на „Газпром“ заради неизпълнение на арбитражните решения


Начислената санкция от страна на „ Нафтогаз “ на „ Газпром “ поради неизпълнението на решенията на Стокхолмския трибунал към този момент е достигнала до 100 млн. $. Това съобщи в изявление за „ Пети канал “ основният търговски шеф на „ Нафтогаз Украйна “ Юрий Витренко.
„ Вече доближава до към 100 млн. $, както вие казвате санкции. Ако да вземем за пример, се оценят и разноските за правосъдните реализатори, то в действителност става въпрос за стотици милиони долари, които „ Газпром “ ще бъде заставен да заплати дружно с дълга от два и половина милиарда $ “, цитира Витренко уеб сайтът на малкия екран.

Стокхолмският трибунал излезе през декември и февруари с решения по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз Украйна “ във връзка с договорите за доставка и пренос на природен газ, като задължи съветския газов монополист да изплати на украинската компания 2,56 милиарда $. „ Газпром “ от своя страна апелира решенията през март, а през месец май изиска цялостна анулация на решението за пренос. Украйна от своя страна съобщи на 30 май, че е подала документи за запор на активи на съветската компания в Швейцария, на 5 юни в Нидерландия и на 19 юни във Англия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР