Начинът, по който Швеция управлява коронавирусната пандемия от самото начало,

...
Начинът, по който Швеция управлява коронавирусната пандемия от самото начало,
Коментари Харесай

Прехвалената Швеция се стресна от COVID-19 и предприе тези мерки

Начинът, по който Швеция ръководи коронавирусната пандемия през цялото време, притегли вниманието на целия свят, изключително заради отхвърли да се приложат строги ограничавания и блокаж.

Сега обаче се готви да отсъпи и да направи крачка обратно предвид на все по-тревожните статистики. Като начало – да се забрани продажбата на алкохол в питейни заведения след 22:00 ч.

"Изправени сме пред обстановка, която рискува да стане мрачна “, съобщи министър председателят Стефан Лофвен, който добави за страната си: "В момента рискуваме да изживеем обстановка, каквато имахме напролет “.

Швеция към този момент е достигнала до над 166 000 случая на ковид и също е надхвърлила 6000 смъртни случая от началото на пандемията. За съпоставяне с т. Нар. „ шведски модел “ се показва ситуацията в прилежащите Финландия (18 542 инфектирани и 365 починали), Дания (58 963 инфектирани и 755 починали) и Норвегия (18 542 инфектирани и 291 починали).

Освен това през последните седмици се доближават нови върхове за ежедневните инфекции, тъй че системата за здравна помощ и отделенията за интензивно лекуване в страната стават претрупани.

„ Всички знаци сочат в неверната посока “, уточни Лофвен в изказване с министъра на обществените въпроси Лена Халенгрен. По тази причина те ще внесат законопроект за възбрана на продажбата на алкохол в цялата страна след 22 часа в питейни заведения, заведения за хранене и нощни клубове от 20 ноември.

Както Халенгрен удостовери, всички заведения с разрешителни за продажба на алкохол би трябвало да затворят от 22:30 ч., защото те са класифицирани като „ рискови среди “.

Освен това тази заповед ще бъде добавена към възбраната за посещаване на домове и жилища за възрастни хора, която беше наложена след повишаването на инфекциите в тези центрове в Стокхолм. Не доста от дълго време, през септември, беше решено да се отстрани това ограничаване, защото се смяташе, че не е належащо, само че за по-малко от два месеца то беше въведено още веднъж.

„ Много страни са имали разнообразни подходи, първо рестриктивните мерки, по-късно други ограничаващи ограничения... евентуално е по-трудно да наредите на хората да вършат някои неща, в сравнение с да ги помолите да вършат същите тези неща непринудено и мисля, че това може да бъде част от обяснението, само че евентуално ще има разнообразни пояснения във всяка страна “, съобщи неотдавна шефът на шведската организация за публично здраве Йохан Карлсон.

В началото на пандемията вместо строга карантина и ограничавания на напредването, Швеция избра доста хлабави ограничавания за подвижност и събиране на доста хора на едно място. В скандинавската страна избраха да заложат на самостоятелното схващане и възприятие за отговорност на жителите. Затова някои ограничения бяха оповестени за целесъобразни.

Обяснена с желанието посредством всеобщо заразяване да бъде реализиран митичния „ стаден имунитет “, още тогава тази тактика беше спорна заради това какъв брой се различаваше от другите европейски страни. Дори списание Time го класифицира като „ злополучие “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР