Началото на преговорите със Скопие и Тирана е водеща задача

...
Началото на преговорите със Скопие и Тирана е водеща задача
Коментари Харесай

ЕС: Началото на преговорите със Скопие и Тирана е водеща задача

Началото на договарянията със Скопие и Тирана е водеща задача за Европейски Съюз, съобщи през днешния ден пред Европейския парламент ръководителят на Европейския съвет, Шарл Мишел. Той означи, че тази заран идва в Страсбург от Скопие, където е бил на седмото си следващо посещаване в последните месеци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз се нуждае от Западните Балкани толкоз, колкото и те се нуждаят от нас, съобщи Мишел. Той дефинира диалозите при срещата ЕС-Западни Балкани в Брюксел в края на юни като почтени, открити, сложни и нужни. По неговите думи Европейски Съюз е изразил желанието си да съживи процеса на присъединение.

Във втория ден от последното съвещание на Европейския съвет Народното събрание в България гласоподава за унищожаване на ветото върху началото на договарянията със Скопие, означи Мишел. Той благодари на завършилото френско председателство на Съвета на Европейски Съюз за неуморните старания за превъзмогване на разликите сред София и Скопие и за основаване на опция за реализиране на бърз прогрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР