Началото на клей сезона в WTA Тура вече беше поставено

...
Началото на клей сезона в WTA Тура вече беше поставено
Коментари Харесай

Схемата при жените в Мадрид: Възможен сблъсък между Швьонтек и Радукану във втори кръг

Началото на клей сезона в WTA Тура към този момент беше сложено със мощните съревнования в Чарлстън и Щутгарт, които събраха елита на женската тенис сцена, само че в този момент към този момент настъпва време за първото огромно съревнование преди Ролан Гарос, а точно WTA 1000 шампионатът в Мадрид. Испанската столица за поредна година следва да стане сцена на зрелищни борби сред най-хубавите тенисистки на планетата, като в ролята на защитаваща шампионка е Онс Жабер.

Тунизийката, която се отдръпна с травма на конкуренцията в Щутгарт, обаче ще срещне сериозна конкуренция по пътя към трофея в Мадрид, откакто Ига Швьонтек, Арина Сабаленка, както и останалите претендентки за трона наподобяват в топ форма. Жребият за шампионата пък беше изтеглен в хода на днешния ден, като любопитни конфликти ни следва да забележим още на старта в надпреварата, а в този момент дано да разгледаме пътя към оценката на част от фаворитките в Мадрид.

Схемата се оглавява от шампионката в Щутгарт - Ига Швьонтек, която ще започва непосредствено от втори кръг със зрелищен дуел против Ема Радукану, която среща квалификантка. При триумф международната №1 най-вероятно ще се изправи против поставената под №28 Бернарда Пера. В същата осмина жребият сложи още миналогодишната полуфиналистка Екатерина Александрова и младата Кинуен Женг. Отсрещната част на схемата в тази четвърт бива ръководена от шампионка в Индиън Уелс - Елена Рибакина, която ще би трябвало да се оправи с Петра Мартич и някоя всред Барбора Крейчикова и Бианка Андрееску, с цел да оформи зрелищен четвъртфинал против Швьонтек.

Миналогодишната подгласничка Джесика Пегула пък предвожда втората четвърт, като ще открие шампионата си с мач от втори кръг против Жасмин Паолини или квалификантка, след което я чака възможен конфликт с 29-ата сложена Мари Бузкова или завърналата се от майчинство Елина Свитолина. На осминафиналите пък за американката следва евентуална среща с някогашната финалистка Виктория Азаренка или полуфиналистката от Ролан Гарос - Мартина Тревизан. В тази част от схемата попаднаха още рускините Дария Касаткина, Вероника Кудерметова и Анастасия Потапова Людмила Самсонова, Анастасия Потапова, като вероятно една от изброените ще бъде съперничка на Пегула в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е защитаващата шампионка Онс Жабер, която ще открие присъединяване си против Ана Богдан или Ана Бондар, а победителката от конфликта посред им вероятно ще срещне 31-вата сложена Ирина-Камелия Бегу или някогашната номер 2 Анет Контавейт. Изпитанието за тунизийката във етапа на топ 16 съгласно предварителните прогнози ще бъде Людмила Самсонова или тогавашната шампионка на Ролан Гарос - Йелена Остапенко, като за място на полуфиналите международната номер 4 ще би трябвало да се оправи още със съпротивата на Кори Гоф, Мария Сакари, Паула Бадоса и Дона Векич.

Водач на най-долната част на схемата е шампионката от 2021-ва в шампионата - Арина Сабаленка, която ще започва непосредствено от втория стадий против Лоурън Дейвис или Сорана Кърстя, която я отстрани в Маями, а след това е допустимо да премери сили с 32-рата подложен Марта Костюк. В осминафиналите беларуската по всяка възможност ще срещне Беатриз Хадад Мая или Магда Линет, която надигра на полуфиналите на Аустрелиън Оупън по пътя към купата. Класиране за най-хубавите осем в конкуренцията ще донесе мач на Сабаленка вероятно против някоя всред носителката на трофея от WTA Финалите - Каролин Гарсия, и трикратната шампионка в Мадрид - Петра Квитова, която победи в Маями по-рано този месец.

Целия чоп за WTA 1000 конкуренцията в Мадрид можете да разгледате тук:

Madrid WTA 1000 draw
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР