Начало на престижния филмов фестивал в Кан. В програмата на

...
Начало на престижния филмов фестивал в Кан. В програмата на
Коментари Харесай

Спор в Кан за награждаването на звездата Ален Делон

Начало на влиятелния кино фестивал в Кан. В програмата на 72-ото издание участват звезди на актуалното кино и напълно непознати имена, а разногласията към селекцията към този момент започнаха.

Полемики ще има до края. Например за неравенството сред броя на дамите режисьори в офицалната стратегия. Или пък за това дали Ален Делон заслужава премия за изцяло творчество, макар противоречивите му позиции по отношение на хомосексуалисти и мигранти.

Очаква се романтика, политика, обществени драми, зомбита и несъмнено – международните звезди по аления килим. Не е допустимо издание на фестивала в Кан без полемики. И не е необичайно, че те към този момент са факт, нищо, че още никой не е видял селекционираните филми.

Преди година Кан реши да не включва в програмата си продукции на интернет платформи като Нетфликс, да вземем за пример. Така, за разлика от съперниците си, той пропусна международния труимф на филми като " Рома ", да вземем за пример.

Тази година ветераните са в програмата – Педро Алмодовар, Куентин Тарантино, Кен Лоуч, Кзавие Долан, Терърнс Малик, братята Дарден.

Председателят на журито Алехандро Гонсалес Иняриту обаче ще би трябвало да избира сред тях и новите създатели, някои от тях познати до момента единствено от второстепенните категории на фестивала. Френското кино разчита на филмите на Абделатиф Кешиш и Арно Делпешин.

Папараците пък разчитат на качествените фотоси на фона на аления килим на Моника Белучи, Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Ал Пачино.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР