Начало Как да се включа Вдъхновените Момчето, което не трябваше

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Момчето, което не трябваше
Коментари Харесай

Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал

Начало Как да се включа Вдъхновените Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал Историята на Еминем - компликациите, ентусиазъм и главозамайващ триумф  Сабина Иванова 17 октомври 2019, 07:01  Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал
Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал
 Милтон и Янаки Манаки: бащите на Балканското кино
Милтон и Янаки Манаки: бащите на Балканското кино
 Коварна, мъчителна, невидима: ендометриозата, за която би трябвало да знаем
Коварна, мъчителна, невидима: ендометриозата, за която би трябвало да знаем
 Как едно занимание се трансформира в Нобелова премия
Как едно занимание се трансформира в Нобелова премия
 В гонене напразно - Ели Димитрова
В гонене напразно - Ели Димитрова
 От пъкъла до почетната стълбичка: Жасмина и нейният подвиг(СНИМКИ)
От пъкъла до почетната стълбичка: Жасмина и нейният подвиг(СНИМКИ)
 Как българска цигуларка покори Съединени американски щати, Япония и Берлин
Как българска цигуларка покори Съединени американски щати, Япония и Берлин
 Българският възрожденец, който даде най-големият ни празник
Българският възрожденец, който даде най-големият ни празник

"Бог ме изпрати, с цел да вбеся света "

"Албумът ми не е за дребни деца... Има стикер за наставнически надзор, в случай че сте под 18 години, не можете да си го купите. Което не значи, че дребните деца няма да го слушат. Не съм виновен за всяко едно от тях. Не съм ролеви модел и в никакъв случай не съм претендирал за това "

"Можеш да изпаднеш тъкмо толкоз бързо, колкото си се качил до върха. Това е ужасно "

Ако всяко едно от тези изказвания ви се коства надменно, евентуално ще бъдете изцяло прави. Но когато си постигнал толкоз доста в живота - и освен това, безусловно самичък, можеш да си позволиш да казваш това, което мислиш.

Случаят на Маршъл Брус Матърс, по-известен като Еминем е точно подобен.

ВИЖТЕ ТУК - ЕМИНЕМ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ
Рапърът, който пренаписа историята  Вдъхновените Еминем  Вдъхновените Еминем  Вдъхновените Еминем  Вдъхновените Еминем
Той е образец като по учебник за това, че от дъното, с гений и в действителност доста твърдоглав труд, човек може да стигне върха.

Списание Rolling Stone афишира Еминем за "Крал на хип-хопа ", той е най-продаваният рапър на всички времена с цели 155 милиона продадени копия на албумите му, печелил е награди на MTv, "Грами ", а за саундртрака към биографичния филм "Осмата миля " и песента "Lose Yourself " печели и "Оскар ".



Всичко това наподобява като сбъдната фантазия, само че преди да стигне до стане Еминем, Маршъл живее в бедност каквато доста малко от нас могат да си показват.

На 17 октомври, 1972 година в Мисури, 17-годишната Деби ражда момче, което кръщава Маршъл. Бащата е на 22 години и надали е мечтаел да стане родител.

Семейният живот, който следва, включва алкохол, викове, обиди и всекидневни побои. В последна сметка родителите на Маршъл се развеждат. Бащата отпътува за Калифорния. Всичко, което има от него са няколко писма.

Деби и Маршъл търсят къде да се открият. В продължение на години се местят без непрекъснат дом, живеят при родственици. Успяват да намерят къде да живеят, когато Маршъл към този момент е на 11-годишна възраст. Мястото е печално познато с бедността си в Америка. Детройт.

"Намери си ш**ана работа и ми помогни със сметките, или ще те изхвърля "

Маршъл и майка му са едно от трите фамилии в квартала, които не са цветнокожи. Маршъл постоянно попада в улични боеве, тъй като законът на улицата по нищо не се разграничава от закона на джунглата, без значение в коя част на света се намираш. Това обаче го среща с хип-хоп културата, в която момчето може да излее гнева си. Който е извънредно доста.

Когато става 9 клас в локалната гимназия, майка му просто му споделя: "Намери си ш**ана работа и ми помогни със сметките, или ще те изхвърля "

Вижте тази обява в Instagram.
B-Rabbit in the house. #TBT Throwback to 16 years ago today #8mile

Публикация, споделена от Marshall Mathers (@eminem) на Ное 8, 2018 в 2:55 PST

Така Маршъл завършва с образованието и стартира да работи. Само че откакто той към този момент има приходи, не се постанова майка му да продължава да изкарва пари, а стартира да харчи неговите - в бинго зали.

Момчетосе възползва от отсъствието на майка си и във времето, в което я няма написа първите си песни и се упражнява.

Не след дълго събира храброст да покаже на всички какво може в рап-битките, които се случват в стаята за обяд на гимназията "Осборн ", където се промъкват дружно с приятеля му, рапъра Прууф.

"Беше като във кино лентата "Белите не могат да скачат ", спомня си Прууф. " Всички си мислеха, че ще го бият, само че най-после той ги отвяваше ".

Скоро по-късно Маршъл стартира да се включва в борбите на ъндърграунд сцената на Детройт.

" В момента, в който хванех микрофона, всички започваха да ме освиркват. И откакто започвах да рапирам, същите тези хора млъкваха " - споделя Еминем в свои изявленията.

Маршъл стартира да провокира все по-голям интерес, само че като име на ъндърграунд сцената се затвърждава с песента "Infinite ", която ще бъде последвана и от едноименен албум.

"След този запис, с всяка последваща рима ставах все по-агресивен и по-агресивен. Всичко беше поради противоположната връзка, която получавах. Казваха ми: " Ти си бяло момче, защо си мислиш, че ще рапираш ? "

Само че Маршъл има какво да каже.
 Еминем
Това в действителност е най-лошият интервал от живота му. Той към този момент има 3-годишна щерка от приятелката му Ким, с която непрестанно се събират и разделят.

Маршъл е уволнен от заведение за бързо хранене тъкмо преди Коледа, а с изключение на празниците наближава и рождения ден на щерка му. Всичко, с което разполага са 40 $ - за неразбираемо какъв брой дълъг интервал от време.

Нещата обаче не се усъвършенстват. Ким, Маршъл и дъщеричката им, Хейли се местят при Деби, майката на Маршъл. Тя обаче е пристрастена към хапчета, които непрестанно карат настроенията й да се люшкат от една прекаленост в друга. В един миг тя спи добродушно, а в идващия се буди и стартира да крещи на сина си да се маха.

Това принуждава бъдещия рапър и фамилията му да се реалокират при майката на Ким, само че и там нещата не потръгват. Опитват се да намерят квартира, само че дребното пари, с които са останали не стигат за нищо - не могат да платят тока и водата и една заран се разсънват с записка на вратата, че би трябвало да се изнесат.

" Трябваше ми пробив ", споделя Маршъл и за него има един финален излаз - надпреварата " Rap Olympics " в Ел Ей.

В това време, бъдещата звезда към този момент е записала демо на втория си албум, който се споделя "Slim Shady ".

"Намерете този човек. Веднага! "

Пълен с безизходност, Маршъл се явява на надпреварата и след първи кръг, той към този момент знае защо се бори. То въобще не е да успее на огромната сцена, а да си стъпи на краката. Трябва му огромната премия от 500 $ и часовник, който да продаде, с цел да може да се върне с някакви пари при фамилията си.

Бъдещият юрист на звездата, Пол Розенбърг, си спомня изявата му, тъй като е на надпреварата "До мен имаше един голям мъж, който крещеше: "Дайте премията на бялото момче! Всичко свърши! Дайте му я! " Само че Еминем губи борбата. Победителят взима всичко, а "бялото момче " би трябвало да се върне вкъщи с празни ръце, в случай че въобще има по какъв начин да се върне. Розенбърг си спомня по какъв начин е изглеждал Еминем на сцената - като че ли всеки миг ще рухне.

Въпреки това, копие на демото от "Slim Shady " е обещано на хора от звукозаписната компания "Interscope ", които я носят на един от притежателите, Джими Айвъни. След като чува демото, той упорства да го изслушат дружно с другия създател на компанията - известният рапър Доктор Дре.

Всички знаем какво се случва, когато бутонът "Play " е натиснат. Доктор Дре споделя на чиновниците си: "Намерете този човек. Веднага! "

По-късно споделя: " Никога през целия ми живот не бях откривал такова демо ".

Останалата част от историята е ясна за всички. Еминем минава под крилото на известния рапър, а кариерата му се изстрелва нагоре.

Майката на рапъра подава иск за 10 милиона $ против сина си, защото твърди, че методът, по който я разказва в песните си е неистина. Еминем се дами и развежда два пъти с Ким, която желае настойничество и прехрана за щерка им Хейли. В последна сметка Еминем се грижи за щерка си, като осиновява дъщерята на някогашната си брачна половинка от различен мъж, а също по този начин осиновява и племенницата си, първа братовчедка на Хейли.

Скандалите към него не стопират да валят. Той не пести нищо на любината девственица на Америка по това време - Бритни Спиърс, има хипотетична спекулация с Марая Кери, Ким Бейсинджър, само че каквото и да се случва в персоналния му живот, всяка негова ария улучва право в задачата.

"Нямам потребност от психотерапевт. Когато ти имаш проблем - какво правиш? Плащаш си на някого да те слуша и си изплакваш сърцето. А аз описвам проблемите си на целия свят. Той е моят терапевт. Аз върша по този начин "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР