Начало Как да се включа Вдъхновените Как български учени могат

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Как български учени могат
Коментари Харесай

Как български учени могат да променят живота ни

Начало Как да се включа Вдъхновените Как български учени могат да трансформират живота ни Разработките им могат да се окажат революционни  Сабина Иванова 22 април 2019, 08:21
редставете си, че животът е вероятен без "Е-та ".

Или за всеки от нас има личен пробиотик, който е създаден за потребностите на тялото.

Звучи необикновено, само че може да се трансформира във факт: върху това работят български учени, чиято съществена цел е да създадат живота ни по-добър.

Маточината като палач на "Е-та "
 Маточина
Всички ние познаваме чая от маточина. Пием го преди лягане, а ароматът на лимон е прелестен на всички.

За Мариана Каменова от лабораторията по екстракции обаче билката може да има още една функционалност: палач на някои "Е-та " в храните и напитките.

"Заместване, да вземем за пример на натривия нитрит, който се употребява в консервиращата индустрия. Замяната с подобен есктракт на розмаринова киселина би намаляло нездравословното влияние на натриевия нитрит ", споделя Мариана. Така в саламите, компотите и сладката консервантите могат да бъдат сменени от екстракта от маточина.

Персонализирани пробиотици
 Пробиотици
Главният помощник на ТУ, отговарящ за научна стратегия на "София Тех Парк " Борис Киров споделя, че е изцяло допустимо да бъдат основани персонализирани пробиотици.

"За всеки обособен човек може да бъде направено хапче ден за ден ", споделя той и добавя, че това е допустимо посредством проучване на това по какъв начин се изследва микрофлората, с цел да бъде контролирана.

Така може да се усъвършенства метаболизма, да се оправим с наднорменото тегло и да се ускори имунната система.

А по какъв начин български учени могат да създадат интернет пространството по-безопасно: вижте в репортажа на Живко Константинов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР