Начало Как да се включа Вдъхновените Историята на Денислав: от

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Историята на Денислав: от
Коментари Харесай

Историята на Денислав: от желязната маса пред блока до почетната стълбичка

Начало Как да се включа Вдъхновените Историята на Денислав: от желязната маса пред блока до почетната стълбичка Запознайте се с едно неизмеримо момче, което популяризира страната ни  Сабина Иванова 23 септември 2019, 13:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Историята на Денислав: от желязната маса пред блока до почетната стълбичка
Историята на Денислав: от желязната маса пред блока до почетната стълбичка
 Вижте неписаната история на България в фотоси
Вижте неписаната история на България в фотоси
 Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години
Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години
 Невяна Владинова: Това беше последното международно състезание в кариерата ми
Невяна Владинова: Това беше последното международно състезание в кариерата ми
 Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно
Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно
 Какво е да си родител: основна роля или поддържаща
Какво е да си родител: основна роля или поддържаща
 Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги
Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги
 Този мъж изпрати
Този мъж изпрати " Излел е Дельо бунтовник " в космоса

Да срещнеш Денислав Коджабашев е същинско прекарване, след което човек желае или не - е инфектиран с голям заряд сила. И религия, че ориста може да дава и да взима, само че пътя, по който вървим, е наш избор.

Денислав е от Варна и е международен вице и европейски вице първенец шампион по тенис на маса за хора с увреждания.

Той е част от тима на нашите параолимпийци и към този момент има опит с олимпийските игри в Рио 2016 година.

За спорта, който дава, за волята за живот, за устрема към победа и пътя от остаряла желязна маса за пинг-понг в квартала до почетната стълбичка - Денислав споделя с Vesti.bg и Вдъхновените.
 Денислав Коджабашев на съревнование в Словения.
Денислав е от Варна. Роден е без длан на дясната ръка. Но това, както ще се окаже в следствие, не го кара да се отхвърля от фантазиите си, а в противен случай, стимулира го да ги преследва още по-целеустремено.

Денислав споделя, че фамилията му постоянно го е подкрепяло и в никакъв случай не е бил третиран по друг метод от връстниците си.

"Възприемали са ме като всички останали. Справях се добре и това в допълнение оказа помощ децата да ме одобряват. " Денислав си спомня детството във Варна и проблемите на множеството деца в квартал "Трошево ".

За да ги държат в страни от опиатите и други изкушения, които могат да окажат пагубно въздействие в живота на младежите, хората от квартала сами стартират сами да провеждат спортни шампионати със алегорични награди за участниците.

Именно по този начин, от една ръждясала маса за пинг-понг, Денис се възпламенява по тениса на маса и усеща, че това е неговият спорт.

Баща му го води в спортната зала на Варна, когато той е на 10 години. Състезава се при юношите, след това при мъжете. Тогава треньорите на Денислав му оферират да направи нещо, което самият той не е допускал - да се състезава при параолимпийците.
 Денислав Коджабашев
"Започнах да играя при хората с увреждания през 2014 година ", спомня си Денислав и споделя още: "Отидох да дефинират степента ми на увреждане и по този начин стартира всичко ".

Започва да печели съревнование след съревнование и скоро излиза наяве, че за него има бъдеще в спорта.

Междувременно, Денслав е признат да следва архитектура. "Справях се с изпитите, само че тенисът остана на назад във времето. Не можеш цялостен живот да играеш тенис на маса и внезапно да кажеш "Край ".

Родителите на Денислав считат, че спортът е до време. Денислав съумява да издържи една година в университета, само че по-късно оставя всичко във Варна и взема решение - отпътува за София и стартира професионално да се занимава със спорт.

" Ставах, отивах в залата да упражнявам, прибирах се да си легна и след това отново същото ", споделя Денислав и споделя още, че е бил напълно съсредоточен в тренировките. Успехите му не закъсняват. "Трудът се възнаграждава ", споделя още младият състезател.

"Свикнал съм да се оправям ", споделя още за себе си и сега гледа към идната огромна цел за всеки спортист - Токио 2020.
 Денислав Коджабашев
Денислав съумява да завоюва исторически медали за страната ни - става международен вице и европейски вице първенец шампион по тенис на маса.

Смята, че черпи силата си от обстоятелството, че се е родил по-различен от останалите. "Хората не трябва да съжаляват, в случай че имат увреждания или, че нещо им се е случило. Това е част от живота ", споделя още той.

Една от огромните му фантазии е хората, които имат разнообразни увреждания да бъдат по-интегрирани и забележими в обществото.

"Забелязвам, че в чужбина, хората с увреждания, изключително тези с количките, се усещат на място ", споделя Денислав. Подкрепата към него и останалите спортисти по време на съревнование е голяма. "Бил съм на надпревари, в които залата се пръска по шевовете. Но виждам да се абстрахирам. Концетрацията ми е на масата. Когато играеш, всичко към теб изчезва ", споделя за адреналина и тръпката по време на мач.

На клубно равнище Денислав се състезава в едно от най-силните шампионати - френското. Той е играч на тима на "Амиен ". Въпреки това, за него България е мястото, към което принадлежи.

"Където и да те отида в чужбина, не мога да пребивавам там. Навсякъде има компликации, само че животът е какъвто си го направиш. Съдбата може да да те сложи в обстановка, която е неподходяща за теб. Но би трябвало да вдигнеш глава и да я преодолееш. Трябва да намериш метод нещо да ти се случи ".

За Денислав вдъхновението идва от хората, които му споделят, че това, което прави има смисъл. "Вдъхновява ме това, че това, което преструвам се прави оценка от хората, Опитвам се да покажа на хората, които са се затворили в себе си, че нищо не е толкоз черно. "

Денислав е един от посланиците на Европейската седмица на спорта, която ще се организира в София, в зала "Арена Армеец " от 23 до 30 септември. Събитието, което се организира от през днешния ден в столицата е гратис, тъй че там вие и фамилията ви можете да се запознаете с над 50 типа спорт.

Според младия ни състезател това е един от най-хубавите способи родителите да срещнат децата със спорта.
 Денислав Коджабашев, фото заем: Анна Недкова
" Не знам дали има по-добра опция за дете, което още не е насочено да отиде на място и да види хилка, ракета ... ", споделя Денислав и поучава: "Всеки може да заведе детето си, то да се въодушеви, да се запише да тренира и някой ден да реализира високи резултати. Или да тренира и да отделя време за спорт ".

Спортът дава здраве, само че и освен това. Ето какво е то за Денислав: " Спортът може да построи характера ти. Научавате и да губиш, и да печелиш . Развива те физически, умствено. От него не можеш да загубиш. Може да те държи встрани от неприятен неща. То е занимание и работа по едно и също време ".

Според младия български първенец децата би трябвало да бъдат насърчавани да спортуват, с цел да бъдат здрави и мощни. " Ако не спортуваш, губиш здравословния метод на живот ", споделя още Денислав и поучава всички да имаме малко време за спорт и за себе си. " Не е наложително да ходите на фитнес. Можете да се разноските. Направете няколко обиколки на стадиона, в случай че не можете да тичате - ходете. Но направете спорта част от всекидневието си. "

Тенисът на маса е пристрастеността и живота на Денислав. Спортът го е научил на нещо значимо: човек не би трябвало да се затваря в себе си и да губи вътрешните борби. Има метод те да бъдат извоювани, с цел да се усещаме първенци в живота.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР