Начало Как да се включа Вдъхновените Без родители и дом,

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Без родители и дом,
Коментари Харесай

Без родители и дом, но с мечта: Митко и вярата в себе си

Начало Как да се включа Вдъхновените Без родители и дом, само че с фантазия: Митко и вярата в себе си Как едно момче съумява с воля да построи живота си  Сабина Иванова 14 октомври 2019, 07:00  Без родители и дом, само че с фантазия: Митко и вярата в себе си Източник: Димитър Стоянов, персонален списък
редставете си, даже за миг, че има единствено един човек, на който можете да разчитате .

И това сте самите вие.

Ще се доверите ли на себе си ? Ще желаете ли да има още някого, на който можете да споделите какво ви вълнува, тревожи или от какво имате потребност?

Митко, героят на Вдъхновените през днешния ден няма потребност да се пробва да си показва. Защото за него това е била действителността.

Той е израснал в институциите за деца, лишени от родителска грижа.

Не познава родителите си и не знае кои са. Споделя, че в никакъв случай не ги е търсил. За него съществува тук и в този момент. И отчаянието му е непознато, тъй като както самичък споделя - " Какво значи да се отчаяме ? "

Детството на Митко минава в институциите в Пловдив.

През всичките години има едно нещо, което го държи надалеч – от тъгата, от неприятните мисли, от риска да попадне на несъответствуващото място с несъответствуващите хора.

И това е футболът.

Той взе участие в разнообразни шампионати сред разнообразни учебни заведения, стартира да мечтае някой ден да стане преподавател по физическо образование .

Когато обаче навършва пълноправие, той би трябвало да напусне институцията, в която е настанен и да отиде в следено жилище.

Налага се да стартира работа, само че не може да си разреши да следва .

Въпреки това обаче, концепцията за спорта не го изоставя . Той продължава с тренировките. Оказва се, че е известен измежду връстниците си.

На подготовка, която Митко пропуща, идва треньорът Виктор Кирков от „ Отбора на вярата “. Всички там обаче приказват за Митко и по този начин въпреки всичко той се явява на проби.

Одобрен е за формалния състав, който показва страната ни на игрите в Мексико.

Митко е един от дребното български футболисти, който може да се похвали, че е упражнявал в школата на Манчестър Юнайтед .
 Димитър Стоянов и съотборниците му
Да, тъй като подготовката на Митко преди шампионата е точно при експертите от именития клуб.

След Световното състезание, на което той взе участие, визията му за света е по-различно. И по-цветно.

„ С всяка минала година животът ти се трансформира., споделя Митко и добавя: „ Отбор на вярата “ свързвам с опцията да пътувам. Видях Мексико, бях в Англия, Италия… Кръгозорът ми се разшири . “

Момчето счита, че с цел да успееш да направиш живота си подобен, какъвто го искаш, вътрешната мотивация е най-важна.

„ Ако искаш да се промениш, дали ще отидеш в Мексико или не - ти отново ще се промениш. “

Митко е от вида хора, които не обичат да губят времето си, а да работят „ Ако не ми харесва обстановката, диря разновидности, благоприятни условия и просто потеглям . На кого да се окайвам? Енергия в недоволство и мрънкане не прахосвам . Няма смисъл. “

Именно по този начин той отпътува за Ирландия, където работи и през днешния ден. „ Знам по какъв начин е благодаря на още 5 езика “, споделя той

Въпреки че има провокации по време на акомодацията, той не се предава. В момента Митко е благоприятен и любовта за него е движеща мощ.
 Димитър Стоянов и годеницата му - Васка
Знаем, че като се трудим, ще реализираме това, което желаеме. Не чакаме . “, споделят той и годеницата му - Васка.

Митко споделя, че някой ден ще се върне в България и ще сътвори фамилията си тук.

Митко споделя, че се е самовъзпитал. Учил се е от по-големите, до момента в който е бил в институциите и в този момент желае той да бъде образец за другите, които имат сходна орис.

Показва, че в случай че имаш предпочитание - всичко е допустимо и добавя, че същинските спортисти и състезатели в живота са спортсмени. Те в никакъв случай не се карат със съдиите или със съотборниците си. Защото спортът е труд и дисциплинираност. А те водят към триумф. А Митко ни споделя: "Какво значи да се отчаяме? Винаги съм вярвал в себе си. Това, което съм желал, знам, че с цел да го реализира, би трябвало да се боря за него. Нищо не идва безплатно ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР