Началното училище Castleton в Глазгоу изцяло включва приобщаващото ЛГБТ образование първо в шотландски

...
Началното училище завърши напълно обучението на персонала и се консултира
Коментари Харесай

Началното училище завърши напълно обучението на персонала и се консултира с училищната общност. Освен това е планирал, разработил и внедрил ЛГБТ приобщаващо образование и е оценил ефективността на работата в училището.

По време на посещение в училището в южната част на града във вторник, министърът на образованието Джени Гилрут каза: „Много училищата в цялата страна вече предприемат положителни стъпки, за да образоват учащите относно ЛГБТ идентичностите и проблемите, но това е важен крайъгълен камък.

„Ще продължим да правим всичко възможно, за да помогнем на младите хора да достигнат пълния си потенциал в разнообразно и приобщаващо общество."

През 2019 г. шотландското правителство стартира специален пакет от ресурси за "насърчаване на равенството, намаляване на тормоза и подобряване на образователния опит на ЛГБТ децата и младите хора".

През 2021 г. се стигна по-далеч, като Шотландия стана първата страна в света, която въведе приобщаващо ЛГБТ образование в училищната програма.

Семейства ' опустошен“ заради смъртта на двама тийнейджъри след DJ събитие в Глазгоу

Пакетът включва учебни ресурси, за да се гарантира, че предметите включват LGBT идентичности, проблеми и история, както и обучение за учители и училищни ръководители да подхождат към темите със знания и увереност.

Той има за цел да се противопостави ефективно на хомофобията, бифобията и/или трансфобията в училищната среда и по-широката общност.

Неотдавнашен доклад за подхода на Time for Inclusive Education (TIE) установи, че подобри нагласите и преживяванията на учениците и персонала, включително ЛГБТ младите хора.

Прочетете повече:
На родителите е забранено за постоянно да протестират срещу ЛГБТ уроците извън училище
Правно предизвикателство за реформа на пола между SNP и Уестминстър, определен за следващия месец
Риши Сунак се извинява на ЛГБТ ветераните за забраната на въоръжените сили

Г-жа Гилрут добави: „Знаем, че този подход вече е подобрил преживяванията за много млади хора, като учениците съобщават за по-малко случаи на анти-ЛГБТ поведението, езика и тормоза, както в училище, така и в по-широката общност.

„Ясно е, че този приобщаващ подход към образованието вече дава реални резултати за младите хора.

< p>„Образователната система на Шотландия трябва да подкрепя всички и е жизненоважно учебната програма да е толкова разнообразна, колкото и младите хора, които учат в нашите училища.

„Вдъхновяващата работа, която се извършва в Castleton и училища като него в целия свят подчертават как приобщаващото образование може да помогне за изкореняване на предразсъдъците и очаквам с нетърпение да видя по-нататъшен напредък в тази работа през следващите месеци и години.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР