Началниците на Криминална и Икономическа полиция в Стражица са били

...
Началниците на Криминална и Икономическа полиция в Стражица са били
Коментари Харесай

Шефовете на Криминална и Икономическа полиция в Стражица покривали наркобандата, разбита при спецакцията на ГДБОП

Началниците на Криминална и Икономическа полиция в Стражица са били оковани с белезници в четвъртък вечерта при акция на „ вътрешна сигурност ” при Министерство на вътрешните работи И ГДБОП. Тошко Алексиев и Андрей Стоенчев са задържани след обиски на работните им места и в постройката само че полицейското ръководство в града. Специализираната интервенция е извършена под наблюдението на Върховна касационна прокуратура. Ударът върху наркодилърите и техните настойници е изработен след сигнали против служителите на реда и дълго следене на тяхната активност и на наркодилъри от региона. Полицаите предупреждавали дилърите на дрога за полицейски интервенции против възнаграждение или различен тип услуги.

Освен двамата блюстители на реда с белезници са оковани и прибрани в ареста и двама мъже от Джулюница. Според неофициална информация от домовете на двамата са конфискувани 70 чувала с марихуана. Групата е оповестена за проведена и незаконна и ще се проверява от Специализираната прокуратура в София.

Единият задържан от Джулюница е 35-годишният Мариян Станков. Мъжът е роден в селото и живее там, само че е съветски жител, тъй като майка му е рускиня. Той бил транспортьор и карал тир в чужбина. Според „ Вътрешна сигурност” при ареста му са открити 40 чувала с марихуана, написа в. " Борба ".

Другият участник в схемата е 40-годишният Боян Ковачев, който се занимавал с зарзаватчийство и отглеждал фиданки. И за двамата в лясковското село бяха учудени, че скрито и без никой да знае са се занимавали с развъждане и разпространение на дрога и са имали чадър от полицията в Стражица.

По време на интервенцията са тествани над 10 адреса в региона. Открит е пети участник, който произвеждал марихуаната и я давал на пласьорите от Джулюница. Те докладвали на служителите на реда от Стражица за пратките, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи пазели разпространяването. Според публична информация на Министерство на вътрешните работи, даже прибирали назад стоката на производителя, откакто била дадена на дилърите, с цел да вдигнат маржа на стоката. Групата била следена още от 2015 година, само че до арести се стигнало едвам в този момент, с цел да има неопровержими доказателства и да няма теч на информация.

Полицаите и двамата дилъри от Джулюница са със 72-часов арест от Специализираната прокуратура и с обвинявания за проведена незаконна група за разпространяването на опиати. Според друга версия детето на един от служителите на реда било болно и за лекуване му трябвала марихуана. Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи влезнали в схемата, а някой ги издал на „ Вътрешна сигурност” и Групово дело БОП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР