Началници на клиники и отделения в Пирогов са в готовност

...
Началници на клиники и отделения в Пирогов са в готовност
Коментари Харесай

Началници на клиники и отделения в Пирогов готвят оставки заради случая Даная

Началници на клиники и отделения в " Пирогов " са в подготвеност да подадат оставките си на 1 февруари, в случай че не спрат натискът и тормозът по отношение на медицинските екипи във връзка със случая на умрялата Даная Кулева, съобщи БНР.

Това се споделя в декларация на незабавната болница, призната на съвещание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи тази заран.

От болничното заведение декларират, че са разочаровани от неналичието на поддръжка от страна на здравното министерство, поради което смъкват доверието си от министър Христо Хинков и упорстват за оставката му.

По мотив непреставащия напън по случая с умрялата Даная от управителните структури на " Пирогов " показват, че това нарушава доверието доктор - пациент и пречи на естествения темп на работа и извършване на отговорностите на медиците.

" Търпението на сътрудниците - да им бъдат отправяни обвинявания в ликвидиране и небрежност, когато всички обстоятелства и резултати от инспекции опонират на такива клюки, към този момент се изчерпа ", декларират подписалите декларацията. И допълват, че е неприемливо естественото действие на болничното заведение да става пленник на междуличностни спорове и подмолни финансови ползи.

От декларацията излиза наяве, че медиците ще търсят поддръжка от сътрудниците си и съсловните организации, защото казусът с издевателството и насилието върху лекарите рефлектира върху всички.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР