Началникът на военновъздушните сили на Обединеното кралство предупреди, че Русия

...
Началникът на военновъздушните сили на Обединеното кралство предупреди, че Русия
Коментари Харесай

Ето как Русия може да удари „катастрофално” Запада

Началникът на военновъздушните сили на Обединеното кралство предизвести, че Русия може да нанесе „ катастрофален” удар на стопанската система на Запада, просто като прекъсне информационните и интернет кабели на дъното на Атлантическия океан.

Сър Стюарт Пийч счита, че кабелите са елементарно уязвима цел. А в това време те обезпечават интернет и информационни връзки сред обособени страни и континенти, оповестява BBC.

Това са най-големите закани за България, Русия реагира

Спор Борисов-Нинова за новата мощ на НАТО в Черно море

“Ръждясалата” съветска войска софтуерно изненада Запада

Цялата мрежа от към 428 кабелни линии се разгръща на разстояние 1,1 милиона километра, обикаляйки земното кълбо.

Огромни количества данни текат под вълните по оптични нишки, тънки колкото лист хартия.

За страдание, макар че технологията е относително надеждна, тези кабели са физически нежни. Влакната са обгърнати в стоманена оплетка и по-късно са запечатани в пластмаса, само че доста от тях са дебели единствено 3 см. в диаметър.

Природните бедствия могат да ги повредят, а даже и транспортен съд, който пуска котва, може да ги скъса. Това се случи в пристанището на Александрия в Египет, спирайки част от връзката сред Европа, Африка и Азия.

Западните военни се обезпокоени от модернизирането на съветския флот, готовността на Русия да употребява осведомителната война като средство за напън и засиленото наличие на съветски подводници в Северния Атлантически океан.

А Англия и нейните съдружници от НАТО нямат задоволително настоящи подводници, кораби и самолети, с цел да поддържат непрекъсната зоркост в региона.

„ Фактът, че хората няма да могат да влязат във „ Фейсбук”, ще бъде единствено един дребен, дребен аспект на всички разстройства, които биха били породени, в случай че тези кабели бъдат засегнати”, разяснява специалистът Кийр Джайлс, който работи с мозъчния концерн на „ Чатъм Хаус”.

„ Международните търговски и финансови транзакции минават по подводни кабели. Икономическото влияние ще бъде голямо и незабавно”, прибавя Джайлс.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР